VICHS
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.
Projectdetails
Inleiding
In dit MIT Zuid haalbaarheidsproject (10 maanden doorlooptijd, startdatum 1 mei 2023) van het eind 2020 opgerichte Maastrichtse bedrijf Dutch Structuring Technologies BV wordt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven onderzocht.
Doel van het Project
Het project richt zich op de technische, economische en maatschappelijke haalbaarheid van de productie van plantaardige visalternatieven met de door DST ontwikkelde Continuous High Shear-technologie (CHS).
Voordelen van Plantaardige Visalternatieven
Deze plantaardige visalternatieven hebben de volgende preferente eigenschappen:
- Betere structuur
- Betere smaak
- Intrinsiek goedkoper in productie
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 19.270 |
Totale projectbegroting | € 50.000 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-5-2023 |
Einddatum | 29-2-2024 |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Dutch Structuring Technologies B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
DST TVPDit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Plantaardig vis voor duurzame oceanenHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
MYCOTEXHet project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie. | Mkb-innovati... | € 17.500 | 2024 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta procesVeggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Plantaardig garnaalalternatiefHet project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2024 | Details |
DST TVP
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.
Plantaardig vis voor duurzame oceanen
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.
MYCOTEX
Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.
Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta proces
Veggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen.
Plantaardig garnaalalternatief
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
HITEXHet project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie. | 1.1 - Het ve... | € 302.312 | 2022 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Plant-Based SeafoodHet project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen. | 1.1 - Het ve... | € 907.778 | 2023 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
Handheld Molecular Contaminant Screener (HMCS)Het project ontwikkelt een draagbaar apparaat voor snelle detectie van voedselverontreinigingen, ter verbetering van voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 335.125 | 2020 | Details |
HITEX
Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Plant-Based Seafood
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
Handheld Molecular Contaminant Screener (HMCS)
Het project ontwikkelt een draagbaar apparaat voor snelle detectie van voedselverontreinigingen, ter verbetering van voedselveiligheid.