Plantaardig garnaalalternatief
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid.
Projectdetails
Inleiding
Het haalbaarheidsproject van Studio Fava richt zich op het ontwikkelen van duurzame en plantaardige alternatieven voor garnalen.
Doelstellingen
Door innovatieve technologieën en hoogwaardige ingrediënten te gebruiken, streven ze ernaar om garnalen te produceren die zowel qua smaak als voedingswaarde kunnen concurreren met traditionele garnalen.
Projectinhoud
Dit project omvat:
- Haalbaarheidsstudies naar de samenstelling en productiemethoden van de garnalen.
- Marktonderzoek om de vraag en het potentieel van deze innovatie te begrijpen.
Einddoel
Het uiteindelijke doel is om de haalbaarheid te testen van een milieuvriendelijk en gezond alternatief voor garnalen dat bijdraagt aan de transitie naar een duurzamere voedselproductie.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Totale projectbegroting | € 57.600 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-5-2024 |
Einddatum | 30-4-2025 |
Subsidiejaar | 2024 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Studio Fava B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plantaardig vis voor duurzame oceanenHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Van bijvangst naar premium Hollandse garnaalHet project onderzoekt de haalbaarheid van een innovatieve aquaponics-techniek voor de kweek van Hollandse garnalen, met als doel duurzame oplossingen voor ondermaatse garnalen te bieden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgersFromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Duurzame vismeelvervanger t.b.v. grootschalige afzet op de Zuidoost-Aziatische marktTesgo Enterprises BV ontwikkelt een duurzame vismeelvervanger voor diervoeding, gericht op de Zuidoost-Aziatische markt binnen 2-3 jaar. | Mkb-innovati... | € 19.220 | 2023 | Details |
Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalteStudio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Plantaardig vis voor duurzame oceanen
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.
Van bijvangst naar premium Hollandse garnaal
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een innovatieve aquaponics-techniek voor de kweek van Hollandse garnalen, met als doel duurzame oplossingen voor ondermaatse garnalen te bieden.
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers
Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.
Duurzame vismeelvervanger t.b.v. grootschalige afzet op de Zuidoost-Aziatische markt
Tesgo Enterprises BV ontwikkelt een duurzame vismeelvervanger voor diervoeding, gericht op de Zuidoost-Aziatische markt binnen 2-3 jaar.
Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte
Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Plant-Based SeafoodHet project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen. | 1.1 - Het ve... | € 907.778 | 2023 | Details |
Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwitHet project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval. | Mkb-innovati... | € 198.800 | 2019 | Details |
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwitHet project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen. | Mkb-innovati... | € 198.100 | 2019 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Volwaardige Vegan VleesvervangersRival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen. | Mkb-innovati... | € 342.972 | 2022 | Details |
Plant-Based Seafood
Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.
Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit
Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit
Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
Volwaardige Vegan Vleesvervangers
Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.