DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

In dit MIT Zuid haalbaarheidsproject wordt de technische, economische en maatschappelijke haalbaarheid van de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins (TVPs) onderzocht.

Doel van het project

Dit gebeurt met behulp van een door DST te ontwikkelen innovatieve textureringstechnologie.

Eigenschappen van TVPs

De TVPs hebben preferente eigenschappen, zoals:

  • Minder off flavours
  • Meer structuur

Toepassingen

DST gebruikt de TVPs voor:

  1. De eigen productie van ongestructureerde vleesvervangers zoals gehakt, hamburgers en worstjes.
  2. B2B verkoop als ingrediënt voor vleesproducten (meat extenders, vullers) of andere vleesvervangersproducenten.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 50.000

Tijdlijn

Startdatum1-5-2022
Einddatum28-2-2023
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • DUTCH STRUCTURING TECHNOLOGIESpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

VICHS

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.

€ 19.270
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

MYCOTEX

Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.

€ 17.500

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

€ 198.100
1.1 - Het ve...

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

€ 302.312
Mkb-innovati...

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

€ 198.800