SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

In dit MIT Zuid haalbaarheidsproject wordt de technische, economische en maatschappelijke haalbaarheid van de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins (TVPs) onderzocht.

Doel van het project

Dit gebeurt met behulp van een door DST te ontwikkelen innovatieve textureringstechnologie.

Eigenschappen van TVPs

De TVPs hebben preferente eigenschappen, zoals:

  • Minder off flavours
  • Meer structuur

Toepassingen

DST gebruikt de TVPs voor:

  1. De eigen productie van ongestructureerde vleesvervangers zoals gehakt, hamburgers en worstjes.
  2. B2B verkoop als ingrediënt voor vleesproducten (meat extenders, vullers) of andere vleesvervangersproducenten.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 50.000

Tijdlijn

Startdatum1-5-2022
Einddatum28-2-2023
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • DUTCH STRUCTURING TECHNOLOGIESpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

VICHS

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.

Mkb-innovati...€ 19.270
2023
Details

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

MYCOTEX

Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.

Mkb-innovati...€ 17.500
2024
Details
Mkb-innovati...

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

VICHS

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 19.270
2023
Details
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

MYCOTEX

Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 17.500
2024
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovati...€ 348.180
2018
Details

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovati...€ 113.663
2018
Details

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovati...€ 198.100
2019
Details

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

1.1 - Het ve...€ 302.312
2022
Details

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovati...€ 198.800
2019
Details
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 348.180
2018
Details
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 113.663
2018
Details
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.100
2019
Details
1.1 - Het ve...

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën
€ 302.312
2022
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.800
2019
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.