SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Subsidie
€ 348.180
2018

Projectdetails

Inleiding

In dit MIT-Zuid R&D-samenwerkingsproject getiteld “Continue Texturering van Plantaardige Eiwitten als Rundvleesanaloga” (“CONTEXT”) staat de ontwikkeling van een innovatieve, continue en flexibele textureringstechnologie centraal.

Projectinformatie

Het R&D-project bestaat uit 4 MKB'ers, te weten:

  • Sobatech Services BV
  • Green Meat Products
  • Conveni
  • TOP

De omvang van het project is €994.800, met een gevraagde subsidie van €348.180, en kent een doorlooptijd van 24 maanden.

Doelstellingen

In het project wordt onderzoek gedaan naar een nieuwe, innovatieve textureringstechnologie waarmee voor het eerst vezelstructuren kunnen worden gegenereerd in plantaardig eiwit die nagenoeg identiek zijn aan (rauw) rundvlees. Dit betreft de langverwachte vierde generatie vleesvervanger.

Ontwikkeling en Toepassing

Gedurende het project wordt na de onderzoeksfase een prototype van de machine ontworpen, gebouwd en onderzocht. Het doel hiervan is om de onderzochte variaties in eiwittextuur te kunnen begrijpen, sturen en voorspellen, met als uiteindelijke doel om met de technologie een zeer breed spectrum aan vleesvervangers te kunnen produceren.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 348.180

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2018

Partners & Locaties

Projectpartners

  • SoBaTech Services B.V.penvoerder
  • Conveni
  • Green Meat Products
  • TOP

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT R&D Samenwerking

Subsidie tot € 350.000 (35 %) voor mkb-bedrijven die gezamenlijk R&D-projecten uitvoeren om nieuwe producten, processen of diensten te ontwikkelen.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking

ProjectRegelingBedragJaarActie

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovati...€ 113.663
2018
Details

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovati...€ 199.098
2018
Details

Biobased protein

Drie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt.

Mkb-innovati...€ 199.993
2016
Details

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovati...€ 198.100
2019
Details

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

Mkb-innovati...€ 193.595
2023
Details
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 113.663
2018
Details
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 199.098
2018
Details
Mkb-innovati...

Biobased protein

Drie MKB'ers ontwikkelen een innovatief extractieproces voor biobased plantaardige eiwitten uit oliehoudende zaden, gericht op duurzaamheid en concurrentieprijs in een groeiende markt.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 199.993
2016
Details
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.100
2019
Details
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 193.595
2023
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

1.1 - Het ve...€ 302.312
2022
Details

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen

Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
1.1 - Het ve...

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën
€ 302.312
2022
Details
Mkb-innovati...

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.