Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta proces

Veggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen.

Subsidie
€ 20.000
2021

Projectdetails

Inleiding

Veggihap is een in 2018 opgerichte start-up, gevestigd in Rotterdam. VeggiHap maakt de consumptie van groenten weer aantrekkelijk, cool en sexy.

Doel van de Studie

Binnen deze haalbaarheidsstudie wil de organisatie een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid tot het ontwikkelen en opzetten van een platform ten behoeve van het verkorten van de voedselketen (grond tot mond). Dit is specifiek gericht op afgewaardeerde groenten die tot op heden nog in reststromen belanden of als veevoer worden gebruikt omdat deze bijvoorbeeld visueel niet meer aantrekkelijk zijn, ongeacht de gelijke nutritionele waarde die ze hebben ten opzichte van hun 'mooie broertje'.

Toepassing van Afgewaardeerde Groenten

Opvolgend wil de organisatie onderzoeken of ze deze stromen kunnen verwerken in bijvoorbeeld hun Veggipasta. Tot op heden worden nog A-kwaliteit groenten tegen hoge prijzen via reguliere wijze ingekocht.

Haalbaarheidsvragen

Om te onderzoeken of de voorziene ontwikkeling ingezet gaat worden, heeft de organisatie enkele technische, economische, juridische en partner search haalbaarheidsvragen opgesteld. Deze vragen moeten positief beantwoord worden om tot de risicovolle go/no-go beslissing te komen.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2021

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Veggihap B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar Veggihapjes voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar

Wholy Greens onderzoekt de haalbaarheid van een aantrekkelijk en gezond voedingsconcept voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar om hun groenteconsumptie te stimuleren.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876
Mkb-innovati...

Online zelflerend platform voor oogstvoorspellingen

VanBoven ontwikkelt een platform voor groentetelers om oogstinzichten te verbeteren, met een haalbaarheidsstudie naar technische, commerciële en IP-aspecten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Duurzame energievoorziening voor vertical farms

Vegger onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van een duurzaam energievoorziening- en beheersysteem voor binnenmoestuinen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheid verhoging slagingspercentage vegetatieve vermeerdering

ErfGoed onderzoekt met de ErfGoedVloer een efficiënte vegetatieve vermeerdering van houtige gewassen om de beworteling, groei en bedrijfseconomie te verbeteren en milieubelasting te verlagen.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

1.1 - Het ve...

Zeeuwse Snaqs; lokaal verwaarden van reststromen

Het project ontwikkelt een innovatief productieproces voor gezonde snacks uit reststromen, met focus op lokale Zeeuwse producten.

€ 452.349
Mkb-innovati...

AVF+ Automated Vertical Farming Plus

Ontwikkeling van een geautomatiseerd, energie-efficiënt teeltsysteem voor wereldwijde voedselproductie, gericht op robotisering en precisietechnieken voor duurzame en schaalbare landbouw.

€ 200.000