SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Plantaardig vis voor duurzame oceanen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

Dit project richt zich op de haalbaarheid voor Rival Foods om plantaardige visvervangers te ontwikkelen en verkopen met de innovatieve shear cel technologie.

Sectorverkenning

Binnen dit project zal een sectorverkenning met de volgende partijen gedaan worden:

  • Consumenten/potentiële klanten
  • Productiepartners
  • Distributiepartners

Het doel van deze verkenning is om inzicht te krijgen in hoe groot de vraag is naar een bepaald type vis.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Plant Meat Makers B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

Rivaliseren van de vleesmarkt met producten of processen?

Rival Foods ontwikkelt innovatieve plantaardige vis-, vlees- en gevogelteproducten en onderzoekt haalbaarheid en commerciële strategieën voor verschillende bedrijfsmodellen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Plantaardig garnaalalternatief

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid.

Mkb-innovati...€ 20.000
2024
Details

Finnovation

Het project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingen

Het project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Rivaliseren van de vleesmarkt met producten of processen?

Rival Foods ontwikkelt innovatieve plantaardige vis-, vlees- en gevogelteproducten en onderzoekt haalbaarheid en commerciële strategieën voor verschillende bedrijfsmodellen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Plantaardig garnaalalternatief

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige alternatieven voor garnalen, gericht op smaak, voedingswaarde en milieuvriendelijkheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2024
Details
Mkb-innovati...

Finnovation

Het project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingen

Het project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

Plant-Based Seafood

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.

1.1 - Het ve...€ 907.778
2023
Details

Reinventing Seafood, without the catch

Dit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen.

Mkb-innovati...€ 190.580
2022
Details

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

Mkb-innovati...€ 342.972
2022
Details

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovati...€ 198.800
2019
Details

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovati...€ 199.098
2018
Details
1.1 - Het ve...

Plant-Based Seafood

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.

1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën
€ 907.778
2023
Details
Mkb-innovati...

Reinventing Seafood, without the catch

Dit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 190.580
2022
Details
Mkb-innovati...

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 342.972
2022
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.800
2019
Details
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 199.098
2018
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.