MYCOTEX
Het project onderzoekt de haalbaarheid van mycoproteïnen structureren met DST's Continous High Shear technologie.
Projectdetails
Inleiding
In dit project wordt de economische, technische en sociale haalbaarheid van de structurering van mycoproteïnen (schimmeleiwitten) onderzocht met de Continous High Shear technologie van DST.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 17.500 |
Totale projectbegroting | € 50.000 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-5-2024 |
Einddatum | 28-2-2025 |
Subsidiejaar | 2024 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Dutch Structuring Technologies B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
VICHSHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten. | Mkb-innovati... | € 19.270 | 2023 | Details |
Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnenHet project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
DST TVPDit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
MYCO Tester®Het project onderzoekt de haalbaarheid van de MYCO Tester®, een handheld apparaat voor directe mycotoxine-analyse op locatie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie.
VICHS
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.
Natuurlijke texturisatie technieken middels mycoproteïnen
Het project richt zich op het ontwikkelen van natuurlijke texturisatie technieken met mycoproteïnen om 80% van voedingsnevenstromen te valoriseren tot hernieuwbare eiwitbronnen voor menselijke consumptie.
DST TVP
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.
MYCO Tester®
Het project onderzoekt de haalbaarheid van de MYCO Tester®, een handheld apparaat voor directe mycotoxine-analyse op locatie.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
HITEXHet project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie. | 1.1 - Het ve... | € 302.312 | 2022 | Details |
Commercial feasibility of a cell-free reactor setup for optimisation of complex enzymatic pathwaysThis project aims to commercialize a continuous stirred tank reactor for optimizing complex enzymatic pathways, enhancing production efficiency and establishing a viable commercialization strategy. | ERC Proof of... | € 150.000 | 2022 | Details |
Innovative patented dry fermentation technology for cost-effective and highly nutritious production of hybrid mycelium-plant meat analoguesThe MEATLOW project aims to optimize a novel mycelium-plant fermentation technology to produce healthy, eco-friendly meat analogues for the EU market by 2026. | EIC Accelerator | € 2.441.250 | 2024 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
HITEX
Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.
Commercial feasibility of a cell-free reactor setup for optimisation of complex enzymatic pathways
This project aims to commercialize a continuous stirred tank reactor for optimizing complex enzymatic pathways, enhancing production efficiency and establishing a viable commercialization strategy.
Innovative patented dry fermentation technology for cost-effective and highly nutritious production of hybrid mycelium-plant meat analogues
The MEATLOW project aims to optimize a novel mycelium-plant fermentation technology to produce healthy, eco-friendly meat analogues for the EU market by 2026.