Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het verduurzamen van retailproducten met mannelijk vlees van rund en kip om dieren- en voedselverspilling tegen te gaan.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

We onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is om onze traditionele retailproducten te vernieuwen en verduurzamen door gebruik te maken van mannelijk vlees van rund en kip (lagere, grovere structuur en kwaliteit) in plaats van het reguliere vlees. Daarmee gaan we verspilling van dieren en vlees tegen.

Doel van de haalbaarheidsstudie

De haalbaarheidsstudie is erop gericht om een beeld te krijgen van de te ontwikkelen techniek, markt en de sterke en zwakke punten, kansen en risico’s om de producten op deze basis te ontwikkelen.

Benodigde middelen

Daarnaast willen we een beeld krijgen van welke middelen er nodig zijn voor het mogelijke vervolgproject en of we dat daadwerkelijk kunnen uitvoeren of niet.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Verhoeff Salades en Snackspenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Duurzaam kweekvlees op boerderijschaal

RESPECTfarms onderzoekt de haalbaarheid van duurzame kweekvleesproductie op boerderijschaal om een klimaatneutraal voedselsysteem te ontwikkelen en lokale boeren te ondersteunen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Worst 0.5

Lochtman onderzoekt de haalbaarheid van clean label "Worst 0.5" met 50% vlees en 50% groenten voor bewuste consumenten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876
Mkb-innovati...

Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingen

Het project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
1.1 - Het ve...

De ontwikkeling van Nederlands Eerste Circulaire Vleesvervanger (NECV)

Het project ontwikkelt een circulaire vleesvervanger uit lokale reststromen, gericht op duurzaamheid en voedingswaarde.

€ 560.032
Mkb-innovati...

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

€ 342.972
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180