Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers
Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.
Projectdetails
Inleiding
Fromatech Ingredients B.V. (afk. Fromatech) richt zich sinds 1995 op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van smaken, smaakmakers, kaaspoeders en kruiden voor alle segmenten in de voedingsmiddelenindustrie.
Projectdoel
Binnen dit haalbaarheidsproject differentieert zij zich van haar gebruikelijke ontwikkelingsstrategie door een all-in-one pre-mix (hierna te noemen “halffabricaat”) voor vegetarische burgers te ontwikkelen.
Plantaardig Halffabricaat
In dit haalbaarheidsproject beoogt Fromatech een halffabricaat te ontwikkelen op 100% plantaardige basis. Veel potentiële klanten zijn zelf initieel niet in staat een plantaardig alternatief te ontwikkelen binnen de restricties van hun eigen conventionele vleesverwerkingsprocessen/productielijn.
Dankzij de ontwikkeling van een plantaardig halffabricaat biedt Fromatech binnen dit marktsegment de mogelijkheid voor vleesverwerkers om de concurrentie aan te gaan met producenten van vleesvervangers, zonder grootschalige investeringen in receptuur en procesaanpassingen.
Bijdrage aan Missies
Dit project sluit naadloos aan op verschillende missies binnen het topsectorenprogramma van AgriFood en Life Sciences & Health. De ontwikkeling van het halffabricaat draagt bij aan:
- Eiwitvoorziening uit (nieuwe) plantaardige bronnen
- Consument, duurzame en gezonde voeding, in een groene leefomgeving
- Leefstijl en omgeving
Innovatie en Haalbaarheid
Deze innovatie is uniek binnen de sector, aangezien een dergelijk product nog niet eerder op de markt is geïntroduceerd. Om deze reden onderzoekt Fromatech of het technisch en economisch haalbaar is om een industrieel halffabricaat te ontwikkelen.
Technische Vereisten
Binnen het kader van de technische haalbaarheid van de ontwikkeling van het halffabricaat zijn er verschillende vereisten. Het product dient zich namelijk te verhouden op eenzelfde manier als conventionele producten binnen het vleessegment op het gebied van productie, distributie en productbeleving voor de vleesverwerkingsindustrie.
Daarnaast dient de productbeleving van de eindconsument vergelijkend te zijn met normale burgers om marktadoptie te realiseren en neofobie tegen te gaan.
Economische Haalbaarheid
Economische haalbaarheidsvragen binnen dit project zijn gericht op onder andere de kostprijs en of er afdoende marktvraag is.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Totale projectbegroting | € 60.680 |
Tijdlijn
Startdatum | 20-4-2021 |
Einddatum | 11-2-2022 |
Subsidiejaar | 2021 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Fromatech Ingredients B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Natuurbeheer op alternatieve brandstoffenRotink onderzoekt de haalbaarheid van duurzame natuurbeheersystemen op alternatieve brandstoffen om te voldoen aan strengere milieuregels en de toenemende vraag naar schone machines. | MIT Haalbaarheid | € 17.417 | 2023 | Details |
Currency Exchange AlgorithmGlobadyme ontwikkelt een geïntegreerd platform voor betalingsverwerking om transactiekosten met 50% te verlagen en AI te gebruiken voor efficiënte valutaconversies. | MIT Haalbaarheid | € 19.950 | 2023 | Details |
UnikeeMQD BV onderzoekt een tokenomics-oplossing voor NFT-transacties om de traceerbaarheid van producten te verbeteren en namaak en illegale wederverkoop te bestrijden. | MIT Haalbaarheid | € 20.000 | 2023 | Details |
Active AerodynamicsHet project onderzoekt de haalbaarheid van actieve aerodynamische systemen voor het F22-model om prestaties te verbeteren en brandstofverbruik te verlagen. | MIT Haalbaarheid | € 20.000 | 2023 | Details |
Natuurbeheer op alternatieve brandstoffen
Rotink onderzoekt de haalbaarheid van duurzame natuurbeheersystemen op alternatieve brandstoffen om te voldoen aan strengere milieuregels en de toenemende vraag naar schone machines.
Currency Exchange Algorithm
Globadyme ontwikkelt een geïntegreerd platform voor betalingsverwerking om transactiekosten met 50% te verlagen en AI te gebruiken voor efficiënte valutaconversies.
Unikee
MQD BV onderzoekt een tokenomics-oplossing voor NFT-transacties om de traceerbaarheid van producten te verbeteren en namaak en illegale wederverkoop te bestrijden.
Active Aerodynamics
Het project onderzoekt de haalbaarheid van actieve aerodynamische systemen voor het F22-model om prestaties te verbeteren en brandstofverbruik te verlagen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
3D voedselprinters op weg naar industriële toepassingenHet project ontwikkelt een industriële 3D voedselprinter voor het produceren van hoogwaardige, gezonde en betaalbare vlees- en visvervangers met authentieke textuur en hoge productiesnelheid. | MIT R&D Samenwerking | € 350.000 | 2023 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | MIT R&D Samenwerking | € 199.098 | 2018 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | MIT R&D Samenwerking | € 348.180 | 2018 | Details |
3D voedselprinters op weg naar industriële toepassingen
Het project ontwikkelt een industriële 3D voedselprinter voor het produceren van hoogwaardige, gezonde en betaalbare vlees- en visvervangers met authentieke textuur en hoge productiesnelheid.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.