SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Subsidie
€ 20.000
2021

Projectdetails

Inleiding

Fromatech Ingredients B.V. (afk. Fromatech) richt zich sinds 1995 op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van smaken, smaakmakers, kaaspoeders en kruiden voor alle segmenten in de voedingsmiddelenindustrie.

Projectdoel

Binnen dit haalbaarheidsproject differentieert zij zich van haar gebruikelijke ontwikkelingsstrategie door een all-in-one pre-mix (hierna te noemen "halffabricaat") voor vegetarische burgers te ontwikkelen. In dit haalbaarheidsproject beoogt Fromatech een halffabricaat te ontwikkelen op 100% plantaardige basis.

Marktbehoefte

Veel potentiële klanten zijn zelf initieel niet in staat een plantaardig alternatief te ontwikkelen binnen de restricties van hun eigen conventionele vleesverwerkingsprocessen/productielijn. Dankzij de ontwikkeling van een plantaardig halffabricaat biedt Fromatech binnen dit marktsegment de mogelijkheid voor vleesverwerkers om de concurrentie aan te gaan met producenten van vleesvervangers, zonder grootschalige investeringen in receptuur en procesaanpassingen.

Bijdrage aan Missies

Dit project sluit naadloos aan op verschillende missies binnen het topsectorenprogramma van AgriFood en Life Sciences & Health. De ontwikkeling van het halffabricaat draagt bij aan:

  • Eiwitvoorziening uit (nieuwe) plantaardige bronnen
  • Consument, duurzame en gezonde voeding, in een groene leefomgeving
  • Leefstijl en omgeving

Innovatie en Haalbaarheid

Deze innovatie is uniek binnen de sector, aangezien een dergelijk product nog niet eerder op de markt is geïntroduceerd. Om deze reden onderzoekt Fromatech of het technisch en economisch haalbaar is om een industrieel halffabricaat te ontwikkelen.

Technische Vereisten

Binnen het kader van de technische haalbaarheid van de ontwikkeling van het halffabricaat zijn er verschillende vereisten. Het product dient zich namelijk te verhouden op eenzelfde manier als conventionele producten binnen het vleessegment op het gebied van productie, distributie en productbeleving voor de vleesverwerkingsindustrie.

Daarnaast dient de productbeleving van de eindconsument vergelijkend te zijn met normale burgers om marktadoptie te realiseren en neofobie tegen te gaan.

Economische Haalbaarheid

Economische haalbaarheidsvragen binnen dit project zijn gericht op onder andere de kostprijs en of er afdoende marktvraag is.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 60.680

Tijdlijn

Startdatum20-4-2021
Einddatum11-2-2022
Subsidiejaar2021

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Fromatech Ingredients B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

De ontwikkeling van allergeenvrije, vegetarische/veganistische aroma's voor de vegetarische markt

Fromatech ontwikkelt allergeenvrije, vegetarische aroma's om de smaakbeleving van vleesvervangers te verbeteren en de plantaardige eiwittransitie te ondersteunen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Haalbaarheid van een multipurpose-plant t.b.v eiwittransitie

BIC ontwikkelt een multipurpose proceslijn voor duurzame, eiwitrijke plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de eiwittransitie.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte

Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plant

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details

Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het verduurzamen van retailproducten met mannelijk vlees van rund en kip om dieren- en voedselverspilling tegen te gaan.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

De ontwikkeling van allergeenvrije, vegetarische/veganistische aroma's voor de vegetarische markt

Fromatech ontwikkelt allergeenvrije, vegetarische aroma's om de smaakbeleving van vleesvervangers te verbeteren en de plantaardige eiwittransitie te ondersteunen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheid van een multipurpose-plant t.b.v eiwittransitie

BIC ontwikkelt een multipurpose proceslijn voor duurzame, eiwitrijke plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de eiwittransitie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte

Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plant

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het verduurzamen van retailproducten met mannelijk vlees van rund en kip om dieren- en voedselverspilling tegen te gaan.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovati...€ 199.098
2018
Details

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovati...€ 348.180
2018
Details

3D voedselprinters op weg naar industriële toepassingen

Het project ontwikkelt een industriële 3D voedselprinter voor het produceren van hoogwaardige, gezonde en betaalbare vlees- en visvervangers met authentieke textuur en hoge productiesnelheid.

Mkb-innovati...€ 350.000
2023
Details

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovati...€ 113.663
2018
Details

Innovative patented dry fermentation technology for cost-effective and highly nutritious production of hybrid mycelium-plant meat analogues

The MEATLOW project aims to optimize a novel mycelium-plant fermentation technology to produce healthy, eco-friendly meat analogues for the EU market by 2026.

EIC Accelerator€ 2.441.250
2024
Details
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 199.098
2018
Details
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 348.180
2018
Details
Mkb-innovati...

3D voedselprinters op weg naar industriële toepassingen

Het project ontwikkelt een industriële 3D voedselprinter voor het produceren van hoogwaardige, gezonde en betaalbare vlees- en visvervangers met authentieke textuur en hoge productiesnelheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 350.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 113.663
2018
Details
EIC Accelerator

Innovative patented dry fermentation technology for cost-effective and highly nutritious production of hybrid mycelium-plant meat analogues

The MEATLOW project aims to optimize a novel mycelium-plant fermentation technology to produce healthy, eco-friendly meat analogues for the EU market by 2026.

EIC Accelerator
€ 2.441.250
2024
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.