Haalbaarheid en marktpotentieel van eiwitten uit microbiële reststromen voor veganistische toepassingen

Het project onderzoekt de voedseltoepassingen van microbiële eiwitten om een businessplan voor diervrije voedingsemulgatoren te ontwikkelen.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

Het scala aan voedseltoepassingen en het marktpotentieel van een nieuwe reeks (onoplosbare) eiwitten uit microbiële reststromen zullen worden onderzocht.

Doel van de studie

De resultaten van deze studie zullen dienen om een businessplan op te stellen voor nieuwe diervrije voedingsemulgatoren.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • FUMI Ingredientspenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plant

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technische en Economische haalbaarheid van Mycelium voorkweek in de productie van Mycoproteïnes op reststromen.

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een voorkweekproces om de fermentatieduur van mycoproteïnes uit reststromen met 30% te verkorten, gericht op de vlees- en visvervangende industrie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Waardevol eiwit uit stikstofreststromen

Dit project onderzoekt de productie van eiwit uit stikstofreststromen van de veehouderij en voedingsindustrie, met als doel een demo-faciliteit in Noord-Limburg voor duurzame kringlooplandbouw.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Valorisatie hoogwaardige aminozuren uit reststromen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het valoriseren van tyrosine en leucine uit soja-afval, met als doel een circulair, plantaardig product voor de voedingsindustrie te ontwikkelen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

€ 198.100
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
EIC Pathfinder

Synthetic proteins for sustainable animal feeding

SYNFEED aims to revolutionize animal feeding by developing sustainable, digestible proteins through precision nutrition and biosynthesis, reducing environmental impact and EU dependency on imports.

€ 3.079.962
Mkb-innovati...

Mechanische scheiding van eiwitten uit peulvruchten.

TOP en JFPT ontwikkelen een pilotinstallatie om eiwit uit peulvruchten te winnen, gebaseerd op een energiezuinige scheidingstechnologie voor een beter marktpotentieel.

€ 199.500