Continue hydratering van TVPs
Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.
Projectdetails
Inleiding
TVP’s zijn plantaardige eiwitten die gebruikt worden in vleesvervangers. Bij de productie daarvan moet TVP eerst worden gehydrateerd, een tijdrovend en daardoor kostbaar proces. Dit is een van de redenen waarom plantaardige vleesvervangers nog altijd duur zijn ten opzichte van vlees.
Doel van het project
In dit project wil Sobatech de technische en economische haalbaarheid onderzoeken van het goedkoper maken van de productie van plantaardige vleesvervangers. Dit zal worden gedaan door een slimmere continu-hydratatie van TVP, waardoor deze productiestap sneller, goedkoper en beter beheersbaar wordt.
Verwachte resultaten
Indien succesvol, zal deze technologie de productiecapaciteit van vleesvervangers op basis van TVP enorm kunnen opschalen. Daarnaast zal het de kwaliteit beter kunnen waarborgen en de operationele kosten verlagen.
Relevantie van het project
Dit project sluit aan bij de Sleuteltechnologie “Engineering & Fabrication Technologies” en de ambities om de voedselketen meer op basis van plantaardige eiwitten te baseren in plaats van dierlijke eiwitten.
Koppeling aan KIA's
Daarmee sluit het ook aan bij de KIA’s “Energietransitie en Duurzaamheid” en “Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Totale projectbegroting | € 60.000 |
Tijdlijn
Startdatum | 1-5-2022 |
Einddatum | 31-12-2022 |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- SoBaTech Services B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
DST TVPDit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgersFromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Energiezuinige diervoederproductieSobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
VICHSHet project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten. | Mkb-innovati... | € 19.270 | 2023 | Details |
Haalbaarheid van een multipurpose-plant t.b.v eiwittransitieBIC ontwikkelt een multipurpose proceslijn voor duurzame, eiwitrijke plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de eiwittransitie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
DST TVP
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers
Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.
Energiezuinige diervoederproductie
Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.
VICHS
Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.
Haalbaarheid van een multipurpose-plant t.b.v eiwittransitie
BIC ontwikkelt een multipurpose proceslijn voor duurzame, eiwitrijke plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de eiwittransitie.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwitHet project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen. | Mkb-innovati... | € 198.100 | 2019 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
HITEXHet project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie. | 1.1 - Het ve... | € 302.312 | 2022 | Details |
Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwitHet project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval. | Mkb-innovati... | € 198.800 | 2019 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit
Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
HITEX
Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.
Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit
Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.