SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

TVP’s zijn plantaardige eiwitten die gebruikt worden in vleesvervangers. Bij de productie daarvan moet TVP eerst worden gehydrateerd, een tijdrovend en daardoor kostbaar proces. Dit is een van de redenen waarom plantaardige vleesvervangers nog altijd duur zijn ten opzichte van vlees.

Doel van het project

In dit project wil Sobatech de technische en economische haalbaarheid onderzoeken van het goedkoper maken van de productie van plantaardige vleesvervangers. Dit zal worden gedaan door een slimmere continu-hydratatie van TVP, waardoor deze productiestap sneller, goedkoper en beter beheersbaar wordt.

Verwachte resultaten

Indien succesvol, zal deze technologie de productiecapaciteit van vleesvervangers op basis van TVP enorm kunnen opschalen. Daarnaast zal het de kwaliteit beter kunnen waarborgen en de operationele kosten verlagen.

Relevantie van het project

Dit project sluit aan bij de Sleuteltechnologie “Engineering & Fabrication Technologies” en de ambities om de voedselketen meer op basis van plantaardige eiwitten te baseren in plaats van dierlijke eiwitten.

Koppeling aan KIA's

Daarmee sluit het ook aan bij de KIA’s “Energietransitie en Duurzaamheid” en “Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel”.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 60.000

Tijdlijn

Startdatum1-5-2022
Einddatum31-12-2022
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • SoBaTech Services B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

Energiezuinige diervoederproductie

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

VICHS

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.

Mkb-innovati...€ 19.270
2023
Details

Haalbaarheid van een multipurpose-plant t.b.v eiwittransitie

BIC ontwikkelt een multipurpose proceslijn voor duurzame, eiwitrijke plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de eiwittransitie.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

DST TVP

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve textureringstechnologie voor de productie van nieuwe Texturised Vegetable Proteins.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Energiezuinige diervoederproductie

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

VICHS

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visalternatieven met innovatieve productie-technologie voor betere kwaliteit en lagere kosten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 19.270
2023
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheid van een multipurpose-plant t.b.v eiwittransitie

BIC ontwikkelt een multipurpose proceslijn voor duurzame, eiwitrijke plantaardige ingrediënten ter ondersteuning van de eiwittransitie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovati...€ 348.180
2018
Details

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovati...€ 198.100
2019
Details

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovati...€ 199.098
2018
Details

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

1.1 - Het ve...€ 302.312
2022
Details

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovati...€ 198.800
2019
Details
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 348.180
2018
Details
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.100
2019
Details
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 199.098
2018
Details
1.1 - Het ve...

HITEX

Het project ontwikkelt een innovatieve textureringstechnologie voor duurzame vleesvervangers, gericht op opschaling en kostprijsreductie.

1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën
€ 302.312
2022
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.800
2019
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.