Beeter® Houdbaar
Ojah b.v. en De Vegetarische Slager onderzoeken samen de verlenging van de houdbaarheid van hun eiwitrijke vleesvervanger Beeter® om technologische innovatie te waarborgen.
Projectdetails
Inleiding
Ojah b.v. en De Vegetarische Slager hebben de afgelopen 5 jaar samen voor een revolutie gezorgd in de internationale voedingswereld door de introductie van Beeter®, een eiwitrijke vleesvervanger met een 'beet' die volledig vergelijkbaar is met traditionele vleesproducten.
Technologische Innovatie
Deze technologische innovatie is ontwikkeld door Ojah en in nauwe samenwerking met o.a. De Vegetarische Slager succesvol op de markt gebracht.
Noodzaak tot Innovatie
Ondanks het feit dat de groeicijfers en perspectieven voor beide bedrijven uitstekend zijn, is er een noodzaak om technologisch te blijven innoveren.
Focus op Houdbaarheid
In het bijzonder op het gebied van houdbaarheid in het koelvers segment is een flinke verbetering nodig.
Onderzoeksproject
In dit project zullen beide bedrijven gezamenlijk onderzoek uitvoeren naar deze houdbaarheidsverlenging.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 122.273 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2015 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Ojahpenvoerder
- De Korte Weg
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
Volwaardige Vegan VleesvervangersRival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen. | Mkb-innovati... | € 342.972 | 2022 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.
Volwaardige Vegan Vleesvervangers
Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgersFromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Worst 0.5Lochtman onderzoekt de haalbaarheid van clean label "Worst 0.5" met 50% vlees en 50% groenten voor bewuste consumenten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
linzen tempeh[Aanvrager/Partner] innoveert sojavrije tempeh op basis van linzen om gezondheidsvoordelen te vergroten en duurzaamheid te verbeteren, met onderzoek naar schimmelcombinaties en bijproducten voor supplementen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Zeeuwse Snaqs; lokaal verwaarden van reststromenHet project ontwikkelt een innovatief productieproces voor gezonde snacks uit reststromen, met focus op lokale Zeeuwse producten. | 1.1 - Het ve... | € 452.349 | 2022 | Details |
BiteBewustHet project ontwikkelt een duurzaam voedselsysteemmodel dat consumenten inzicht biedt in de milieu-impact van voedselkeuzes, met focus op hergebruik en sociale rechtvaardigheid. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers
Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.
Worst 0.5
Lochtman onderzoekt de haalbaarheid van clean label "Worst 0.5" met 50% vlees en 50% groenten voor bewuste consumenten.
linzen tempeh
[Aanvrager/Partner] innoveert sojavrije tempeh op basis van linzen om gezondheidsvoordelen te vergroten en duurzaamheid te verbeteren, met onderzoek naar schimmelcombinaties en bijproducten voor supplementen.
Zeeuwse Snaqs; lokaal verwaarden van reststromen
Het project ontwikkelt een innovatief productieproces voor gezonde snacks uit reststromen, met focus op lokale Zeeuwse producten.
BiteBewust
Het project ontwikkelt een duurzaam voedselsysteemmodel dat consumenten inzicht biedt in de milieu-impact van voedselkeuzes, met focus op hergebruik en sociale rechtvaardigheid.