SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Reinventing Seafood, without the catch

Dit project ontwikkelt een nieuwe zalmvervanger die de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur combineert om te voldoen aan smaak- en textuureisen.

Subsidie
€ 190.580
2022

Projectdetails

Inleiding

Huidige visalternatieven voldoen niet aan de smaak- en textuurwensen. Dit project beoogt de volgende generatie zalmvervanger te ontwikkelen waarin de smaak van gekweekte vetcellen en een gelaagde filamentstructuur synergetisch samenkomen.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 190.580

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Upstream Foods B.V.penvoerder
  • SEASOGOOD B.V.

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT R&D Samenwerking

Subsidie tot € 350.000 (35 %) voor mkb-bedrijven die gezamenlijk R&D-projecten uitvoeren om nieuwe producten, processen of diensten te ontwikkelen.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking

ProjectRegelingBedragJaarActie

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

Mkb-innovati...€ 193.595
2023
Details

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

Mkb-innovati...€ 342.972
2022
Details

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovati...€ 113.663
2018
Details

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovati...€ 198.800
2019
Details

Innovatieve kooi voor off-shore fish farms met composite joints

Het project ontwikkelt een lichtere kooi voor off-shore viskwekerijen met composite joints, om duurzame visproductie in Europa economisch aantrekkelijker te maken.

Mkb-innovati...€ 196.609
2021
Details
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 193.595
2023
Details
Mkb-innovati...

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 342.972
2022
Details
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 113.663
2018
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige tonijn: Ontwikkeling productieproces t.b.v. food-grade moutkiem-eiwit

Het project ontwikkelt een productieproces om moutkiemen, een restproduct van de bierindustrie, om te zetten in hoogwaardige plantaardige eiwitten voor visvervangers, ter vermindering van overbevissing en afval.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.800
2019
Details
Mkb-innovati...

Innovatieve kooi voor off-shore fish farms met composite joints

Het project ontwikkelt een lichtere kooi voor off-shore viskwekerijen met composite joints, om duurzame visproductie in Europa economisch aantrekkelijker te maken.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 196.609
2021
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie

Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Finnovation

Het project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Plant-Based Seafood

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.

1.1 - Het ve...€ 907.778
2023
Details

Plantaardig vis voor duurzame oceanen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie

Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Finnovation

Het project ontwikkelt duurzame technieken voor het kweken van vis uit cellen om overbevissing te verminderen en gezonde alternatieven voor consumptie te bieden.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
1.1 - Het ve...

Plant-Based Seafood

Het project ontwikkelt duurzame plantaardige visvervangers om de impact van voedingsconsumptie op het milieu te verminderen.

1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën
€ 907.778
2023
Details
Mkb-innovati...

Plantaardig vis voor duurzame oceanen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.