Rivaliseren van de vleesmarkt met producten of processen?

Rival Foods ontwikkelt innovatieve plantaardige vis-, vlees- en gevogelteproducten en onderzoekt haalbaarheid en commerciële strategieën voor verschillende bedrijfsmodellen.

Subsidie
€ 20.000
2023

Projectdetails

Inleiding

Rival Foods is een food-tech start-up gericht op het ontwikkelen van unieke technologie en producten voor de plantaardige markt van vis, vlees en gevogelte.

Bedrijfsmodellen

Rival Foods kan in deze vroege fase nog verschillende bedrijfsmodellen implementeren en verschillende posities in de waardeketen innemen.

Doel van het Project

Dit project is gericht op:

  1. Het verder uitwerken van de haalbaarheid van twee van deze posities.
  2. Het creëren van meer inzicht voor het definiëren van de commerciële strategie.
  3. Het naar de markt brengen van deze unieke producten en/of technologieën.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Plant Meat Makers B.V. (Rival Foods)penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Plantaardig vis voor duurzame oceanen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige visvervangers voor Rival Foods met innovatieve technologie, door markt- en vraaganalyses onder consumenten en partners.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie voor cell-based vissmaak-ingredient

Upstream Foods onderzoekt de markt voor vissmaakvervangers om celgekweekte smaakingrediënten voor plantaardige visalternatieven te ontwikkelen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Onderzoek ontwikkeling mannelijk vlees producten Verhoeff Foods

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het verduurzamen van retailproducten met mannelijk vlees van rund en kip om dieren- en voedselverspilling tegen te gaan.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta proces

Veggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

€ 342.972
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

3D voedselprinters op weg naar industriële toepassingen

Het project ontwikkelt een industriële 3D voedselprinter voor het produceren van hoogwaardige, gezonde en betaalbare vlees- en visvervangers met authentieke textuur en hoge productiesnelheid.

€ 350.000