SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Multi-inzetbare continu kneder

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder voor industriële bakkers om variabele recepten efficiënt te verwerken.

Subsidie
€ 20.000
2024

Projectdetails

Inleiding

Sobatech is voornemens haar continu kneders aan te passen voor industriële bakkers met variërende recepten, ter vervanging van batchprocessen.

Voordelen van Continu Productie

Door te switchen naar een continu productielijn profiteren deze bakkers van voordelen zoals:

  • Constantere kwaliteit
  • Lagere operationele kosten
  • Lagere energiekosten

Doel van het Project

Vandaar dat Sobatech in dit project de technische en economische haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder gaat onderzoeken.

Huidige Situatie

Momenteel kan het toerental van een continukneder worden aangepast om de afschuifkrachten te verhogen of te verlagen. Dit kan echter alleen binnen een beperkte bandbreedte, waardoor gebruikers nieuwe kneedgereedschappen moeten aanschaffen voor andere recepturen.

Toekomstige Ambities

Sobatech streeft naar een aanzienlijke verbreding van deze bandbreedte, waardoor industriële bakkers met één machine diverse deegmassa’s kunnen produceren.

Koppeling aan Sleuteltechnologieën

Dit project sluit aan bij de Sleuteltechnologie ‘Engineering & Fabrication Technologies’ en de KIA’s ‘Energietransitie en Duurzaamheid’ en ‘Maatschappelijk Verdienvermogen’.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 65.000

Tijdlijn

Startdatum1-5-2024
Einddatum30-4-2025
Subsidiejaar2024

Partners & Locaties

Projectpartners

  • SoBaTech Services B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

Energiezuinige diervoederproductie

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

Pasteuriseren van cellulosemengsels met UV-C

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van UV-C pasteurisatie voor zalfachtige producten om de cosmetische en farmaceutische markt te betreden.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details

Haalbaarheid van Next Generation Combi-IV Langmaker

Het project richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve, hygiënische Combi-IV langmaker met lagere kosten en duurzame oplossingen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.

Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Energiezuinige diervoederproductie

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Pasteuriseren van cellulosemengsels met UV-C

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van UV-C pasteurisatie voor zalfachtige producten om de cosmetische en farmaceutische markt te betreden.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheid van Next Generation Combi-IV Langmaker

Het project richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve, hygiënische Combi-IV langmaker met lagere kosten en duurzame oplossingen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.

Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

Nieuwe generatie kneedgereedschap

Dit project ontwikkelt kostenefficiënt continu kneedgereedschap voor diverse industrieën met vergelijkbare prestaties als huidige machines.

Mkb-innovati...€ 117.716
2020
Details

Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.

Mkb-innovati...€ 200.000
2018
Details

Robotdecorator

KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.

Mkb-innovati...€ 145.600
2018
Details

Gezonder brood en banket met duurzame baktechnologie

Het project ontwikkelt duurzame baktechnologie voor brood en banket met behoud van voedingsstoffen en lagere energieconsumptie.

1.1 - Het ve...€ 539.350
2023
Details

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovati...€ 348.180
2018
Details
Mkb-innovati...

Nieuwe generatie kneedgereedschap

Dit project ontwikkelt kostenefficiënt continu kneedgereedschap voor diverse industrieën met vergelijkbare prestaties als huidige machines.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 117.716
2020
Details
Mkb-innovati...

Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 200.000
2018
Details
Mkb-innovati...

Robotdecorator

KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 145.600
2018
Details
1.1 - Het ve...

Gezonder brood en banket met duurzame baktechnologie

Het project ontwikkelt duurzame baktechnologie voor brood en banket met behoud van voedingsstoffen en lagere energieconsumptie.

1.1 - Het versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën
€ 539.350
2023
Details
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 348.180
2018
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.