Gezonder brood en banket met duurzame baktechnologie
Het project ontwikkelt duurzame baktechnologie voor brood en banket met behoud van voedingsstoffen en lagere energieconsumptie.
Projectdetails
Doelstelling
Doelstelling van dit project is om in nauwe samenwerking brood- en banketbakkerij-apparatuur en -toepassingen met laag energieverbruik te ontwikkelen.
Voordelen van de Technologie
Deze technologie zorgt voor het behoud van voedingsstoffen, smaken en kleuren in gebakken producten.
Nutritionele Waarde
Brood en banket gebakken met Sevvy-technologie heeft een hogere nutritionele waarde omdat met de lagere baktemperatuur en kortere baktijd minder verloren gaat.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 539.350 |
Totale projectbegroting | € 1.348.374 |
Tijdlijn
Startdatum | 11-8-2023 |
Einddatum | 31-12-2025 |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- IXL Netherlands B.V.penvoerder
- Zeelandia H.J. Doeleman B.V.
Land(en)
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Innovatieve koeltechniek voor broodHet project richt zich op het implementeren van vacuümkoeling in het bakproces om energieverbruik met 25% te verlagen, de productiviteit met 50% te verhogen en de broodkwaliteit te verbeteren. | Versnelde kl... | € 80.000 | Onbekend | Details |
Innovatieve koeltechniek voor brood bij bakkerij VoogesHet project richt zich op het investeren in vacuümkoeling voor het bakproces om energieverbruik met 25% te verlagen en de broodproductie met 50% te verhogen, zonder kwaliteitsverlies. | Versnelde kl... | € 57.750 | 2023 | Details |
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereidingHet project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2018 | Details |
Vacuumkoeling bakkerij 't BakkertjeBakkerij 't Bakkertje investeert in vacuümkoeling om energieverbruik met 35% te verlagen, de productiviteit te verhogen en de broodkwaliteit te verbeteren. | Versnelde kl... | € 81.000 | 2024 | Details |
Energiezuinige diervoederproductieSobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Innovatieve koeltechniek voor brood
Het project richt zich op het implementeren van vacuümkoeling in het bakproces om energieverbruik met 25% te verlagen, de productiviteit met 50% te verhogen en de broodkwaliteit te verbeteren.
Innovatieve koeltechniek voor brood bij bakkerij Vooges
Het project richt zich op het investeren in vacuümkoeling voor het bakproces om energieverbruik met 25% te verlagen en de broodproductie met 50% te verhogen, zonder kwaliteitsverlies.
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding
Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.
Vacuumkoeling bakkerij 't Bakkertje
Bakkerij 't Bakkertje investeert in vacuümkoeling om energieverbruik met 35% te verlagen, de productiviteit te verhogen en de broodkwaliteit te verbeteren.
Energiezuinige diervoederproductie
Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.