Nieuwe generatie kneedgereedschap

Dit project ontwikkelt kostenefficiënt continu kneedgereedschap voor diverse industrieën met vergelijkbare prestaties als huidige machines.

Subsidie
€ 117.716
2020

Projectdetails

Inleiding

In dit project ontwikkelen Sobatech, VG-Willems en Schouten Engineering, drie partners uit Zuid-Nederland, gezamenlijk een nieuwe generatie continu kneedgereedschap.

Doel van het project

De nieuwe generatie kneedgereedschap is bedoeld voor toepassing in verschillende industrieën, zoals:

  • Voedingsindustrie
  • Farma-industrie
  • Cosmetica-industrie

Kosten en prestaties

De opzet is dat deze nieuwe generatie gereedschappen gemaakt kan worden tegen een kostprijs die veel lager ligt dan die van de huidige machines, zoals extruders, maar met een vergelijkbare capaciteit en performance.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 117.716
Totale projectbegroting€ 336.330

Tijdlijn

Startdatum1-10-2020
Einddatum30-9-2022
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Sobatech Services B.V.penvoerder
  • A. Schouten Holding B.V.

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking

Mkb-innovati...

Nieuwe generatie kneedgereedschap

Het project richt zich op de ontwikkeling van kosteneffectief continu kneedgereedschap voor de voedings-, farmaceutische en cosmetica-industrie met vergelijkbare prestaties als huidige machines.

€ 117.716
Mkb-innovati...

Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.

€ 200.000
Mkb-innovati...

Robotdecorator

KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.

€ 145.600
Mkb-innovati...

CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA

Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.

€ 348.180
Mkb-innovati...

Smart Bake

Het Smart Bake project ontwikkelt een technologie voor vraaggestuurde, industriële decoratie van bakkerijproducten met eetbare printbare substanties en een gespecialiseerde foodrinter.

€ 214.564

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Multi-inzetbare continu kneder

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder voor industriële bakkers om variabele recepten efficiënt te verwerken.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Energiezuinige diervoederproductie

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een innovatief continu proces voor de productie van pet food, gericht op snellere, goedkopere en energiezuinige productie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Energiezuinige diervoederproductie

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een energiezuinige technologie voor efficiënte pet food productie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Pasteuriseren van cellulosemengsels met UV-C

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een UV-C pasteurisatieproces voor zalfachtige producten om zijn markt naar de cosmetische en farmaceutische industrie uit te breiden.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Pasteuriseren van cellulosemengsels met UV-C

Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van UV-C pasteurisatie voor zalfachtige producten om de cosmetische en farmaceutische markt te betreden.

€ 20.000