Eiwitrijke Tempeh Snack

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een eiwitrijke, plantaardige tempeh snack met optimale nutritionele waarde en smaak.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Gekeken naar huidige trends en ontwikkelingen met betrekking tot eten, de populariteit van een meer vegetarische/veganistische levensstijl en een bewustere houding ten opzichte van onder andere het milieu en gezondheid, is bij Schouten Europe BV recentelijk het idee ontstaan om een gezond en plantaardig product te gaan ontwikkelen.

Doelstelling

De doelstelling van het project is om de technische en commerciële haalbaarheid te onderzoeken van de ontwikkeling van:

  • Volledig plantaardige, eiwitrijke en gezonde krokante snack op basis van tempeh
  • Een zo hoog mogelijke nutritionele samenstelling (vitaminen, mineralen en aminozuren)
  • Zonder in te boeten in uiteindelijke productbeleving (smaak, textuur, etc.)

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 55.200

Tijdlijn

Startdatum1-5-2022
Einddatum31-12-2022
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Schouten Europe BVpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

linzen tempeh

[Aanvrager/Partner] innoveert sojavrije tempeh op basis van linzen om gezondheidsvoordelen te vergroten en duurzaamheid te verbeteren, met onderzoek naar schimmelcombinaties en bijproducten voor supplementen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een all-in-one premix voor vegetarische burgers

Fromatech onderzoekt de haalbaarheid van een 100% plantaardig halffabricaat voor vegetarische burgers voor vleesverwerkers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte

Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Continue hydratering van TVPs

Dit project onderzoekt een efficiëntere hydratie van TVP's om de productie van plantaardige vleesvervangers te versnellen en kosten te verlagen.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
Mkb-innovati...

Volwaardige Vegan Vleesvervangers

Rival Foods en FUL Foods ontwikkelen een nieuwe generatie vleesvervangers met verbeterde voedingswaarde en structuur, om de consumptie van vlees te verminderen en milieu-impact te verlagen.

€ 342.972
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

€ 198.100
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595