Duurzame fine flavour cacao van Nederlandse bodem

PandA BV onderzoekt de duurzame commerciële teelt van fine flavour cacaobonen en de benodigde aanpassingen aan de huidige kas.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Aubergine en strelitzia kwekerij PandA BV wil uitzoeken of het mogelijk is om op duurzame wijze fine flavour cacaobonen commercieel te verbouwen in het huidige bedrijf.

Doelstelling

Hiervoor moet het bedrijf erachter zien te komen:

  1. In hoeverre de huidige kas aangepast dient te worden.
  2. Hoe de teelt van de fine flavour cacaobonen verloopt.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • PandA B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Grand Cru cacao verbouwen in Nederland

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van Fine Flavour cacao in de Nederlandse glastuinbouw, met als doel duurzame, hoogwaardige cacao te leveren voor de chocolademarkt.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Cacao Fermentatie in Nederland

Heinde & Verre onderzoekt de haalbaarheid van het fermenteren van Fine Flavour cacao in Nederland door het testen van starterculturen en cacaodrooginstallaties.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technologische verbetering voor het optimaal produceren van cacao vruchtvlees

Pacha de Cacao onderzoekt een duurzame productiemethode voor cacaovruchtvlees in Nederland om opbrengsten te verhogen en kosten te verlagen, met focus op impact op People, Profit en Planet.

€ 19.520
Mkb-innovati...

Luisteren naar planten

Plense ontwikkelt een datagestuurd systeem met akoestische sensoren voor de glastuinbouw om teeltstrategieën te optimaliseren en schaalbaarheid te vergroten, met focus op technische en commerciële haalbaarheid.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheid ontwikkeling fermentatietank voor cacao

Het project ontwikkelt een rvs fermentatietank voor cacao om de fermentatie te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en verspilling van grondstoffen te verminderen.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Experiment Dutch Vanille

Het project ontwikkelt een gecontroleerde teelt en fermentatie van vanille-orchideeën om hoogwaardige Dutch Vanille te produceren voor professionele chefs, met focus op gezondheid en innovatie.

€ 171.400
Mkb-innovati...

Groei op maat

Het project ontwikkelt een vision-based model voor groeivoorspelling en -sturing om de teelt van kamerplanten duurzamer en efficiënter te maken.

€ 199.850
Mkb-innovati...

5D Plant Innovatie

Het project ontwikkelt de 5D-Box, een innovatieve oplossing die digitalisering en teeltkennis combineert om de beoordeling en veredeling van gewassen te verbeteren voor duurzame voedselproductie.

€ 349.825
Mkb-innovati...

Organische bioreactor: microbiologisch ecosysteem voor de glastuinbouw

Soltech-Solutions BV en [Aanvrager/Partner] ontwikkelen een organisch teeltsysteem om op intensieve schaal biologische groenten te produceren met vergelijkbare opbrengsten als conventionele teelt.

€ 188.055
Mkb-innovati...

Experimenteel onderzoek naar gezonde zoetstoffen uit planten

Koppert Cress ontwikkelt innovatieve, gezonde producten zoals caloriearme zoetstoffen uit planten, gericht op de horeca en consument, om Nederland de meest gezonde delta ter wereld te maken.

€ 108.255