Cacao Fermentatie in Nederland

Heinde & Verre onderzoekt de haalbaarheid van het fermenteren van Fine Flavour cacao in Nederland door het testen van starterculturen en cacaodrooginstallaties.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Fine Flavour cacao wordt vaak niet goed gefermenteerd, waardoor de geur en smaak vaak achterblijven.

Doel van het project

Heinde & Verre wil onderzoeken of het haalbaar is in Nederland haar eigen cacao te fermenteren, gegeven de Nederlandse micro-biologische omstandigheden.

Onderzoeksopzet

De haalbaarheidsstudie zal zowel theoretisch als experimenteel worden opgezet, waarbij:

  1. Diverse starterculturen van gisten en bacteriën worden getest.
  2. Onderzocht zal worden welke cacaodrooginstallaties kunnen worden gebruikt dan wel ontwikkeld.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Heinde Verrepenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Grand Cru cacao verbouwen in Nederland

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van Fine Flavour cacao in de Nederlandse glastuinbouw, met als doel duurzame, hoogwaardige cacao te leveren voor de chocolademarkt.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheid ontwikkeling fermentatietank voor cacao

Het project ontwikkelt een rvs fermentatietank voor cacao om de fermentatie te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en verspilling van grondstoffen te verminderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Duurzame fine flavour cacao van Nederlandse bodem

PandA BV onderzoekt de duurzame commerciële teelt van fine flavour cacaobonen en de benodigde aanpassingen aan de huidige kas.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technologische verbetering voor het optimaal produceren van cacao vruchtvlees

Pacha de Cacao onderzoekt een duurzame productiemethode voor cacaovruchtvlees in Nederland om opbrengsten te verhogen en kosten te verlagen, met focus op impact op People, Profit en Planet.

€ 19.520
Mkb-innovati...

Optimalisatie van Aromahopteelt voor Duurzame Bierproductie in Nederland

Het haalbaarheidsonderzoek identificeert geschikte aromahopvariëteiten voor Nederlandse teelt en optimaliseert productieomstandigheden om de import te verminderen.

€ 11.317

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Experiment Dutch Vanille

Het project ontwikkelt een gecontroleerde teelt en fermentatie van vanille-orchideeën om hoogwaardige Dutch Vanille te produceren voor professionele chefs, met focus op gezondheid en innovatie.

€ 171.400
Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

€ 119.595
Mkb-innovati...

Liber Tech; Technologie voor een dubbelgesloten brouwloep

Het project richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige hergebruikmogelijkheden voor slibstromen uit brouwerijen, ter bevordering van een gesloten water- en landbouwkringloop in Nederland.

€ 198.000
Mkb-innovati...

Ontwikkeling van biologische meststof dmv verwerking van reststromen

Een consortium ontwikkelt een prototype van een bioinstallatie voor de productie van biologische meststoffen.

€ 218.417