Grand Cru cacao verbouwen in Nederland

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van Fine Flavour cacao in de Nederlandse glastuinbouw, met als doel duurzame, hoogwaardige cacao te leveren voor de chocolademarkt.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

Dit project is een haalbaarheidsstudie (economisch en tuinbouwtechnisch) naar de mogelijkheden om zogenaamde Fine Flavour cacao in de Nederlandse glastuinbouw te produceren.

Fine Flavour Cacao

Fine Flavour cacao betreft de meest exclusieve en culinair verfijnde cacao. Door deze cacao in Nederland te verbouwen kan de kwaliteit van de cacao sterk verbeterd worden, de stabiliteit en constantheid van de aanvoer gewaarborgd blijven, terwijl tegelijkertijd de cacao duurzaam verbouwd wordt, zonder noodzakelijk vervuilend transport.

Unieke Propositie

Hiermee krijgt de aanvrager Heinde & Verre chocolade een unieke lokale Nederlandse propositie, waarmee Nederland weer terug kan komen aan de internationale top. Het betreft zowel een tuinbouwtechnische als culinair gezien een unieke innovatie.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Heinde & Verrepenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Cacao Fermentatie in Nederland

Heinde & Verre onderzoekt de haalbaarheid van het fermenteren van Fine Flavour cacao in Nederland door het testen van starterculturen en cacaodrooginstallaties.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Duurzame fine flavour cacao van Nederlandse bodem

PandA BV onderzoekt de duurzame commerciële teelt van fine flavour cacaobonen en de benodigde aanpassingen aan de huidige kas.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheid ontwikkeling fermentatietank voor cacao

Het project ontwikkelt een rvs fermentatietank voor cacao om de fermentatie te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en verspilling van grondstoffen te verminderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technologische verbetering voor het optimaal produceren van cacao vruchtvlees

Pacha de Cacao onderzoekt een duurzame productiemethode voor cacaovruchtvlees in Nederland om opbrengsten te verhogen en kosten te verlagen, met focus op impact op People, Profit en Planet.

€ 19.520
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar lokale teelt van snijbloemen van vaste planten tbv internationale doelge

Molter BV ontwikkelt een uniek concept voor lokale productie van snijbloemen van vaste planten, gericht op economische haalbaarheid en aanpassing aan regionale teelteisen wereldwijd.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Experiment Dutch Vanille

Het project ontwikkelt een gecontroleerde teelt en fermentatie van vanille-orchideeën om hoogwaardige Dutch Vanille te produceren voor professionele chefs, met focus op gezondheid en innovatie.

€ 171.400
Mkb-innovati...

Een Nederlandse keten voor quinoa

Het project richt zich op het ontwikkelen van een duurzame, lokale verwerkingsketen voor quinoa in Nederland, met als doel de groeiende vraag naar dit superfood te vervullen.

€ 200.000
Mkb-innovati...

Groei op maat

Het project ontwikkelt een vision-based model voor groeivoorspelling en -sturing om de teelt van kamerplanten duurzamer en efficiënter te maken.

€ 199.850
Mkb-innovati...

Adaptief Koelsysteem voor de blauwe bessenteelt

Het project ontwikkelt een innovatief adaptief koelsysteem voor de blauwe bessenteelt om oogstmislukking door extreme weersomstandigheden te voorkomen.

€ 142.158
Mkb-innovati...

Organische bioreactor: microbiologisch ecosysteem voor de glastuinbouw

Soltech-Solutions BV en [Aanvrager/Partner] ontwikkelen een organisch teeltsysteem om op intensieve schaal biologische groenten te produceren met vergelijkbare opbrengsten als conventionele teelt.

€ 188.055