Volautomatisch deegverwerking-systeem o.b.v. deegslot-detectie
WP Haton ontwikkelt een volautomatisch deegverwerkingssysteem om kwaliteitsverlies bij industriële bakkerijen te minimaliseren.
Projectdetails
Inleiding
WP Haton is specialist op het gebied van deegverwerking en biedt een breed scala aan geïntegreerde en in de praktijk geteste systemen. Eén van hun succesvolle oplossingen betreft de Langmaker; deze kan deeg voor busbrood verwerken tot een capaciteit van 5000 stuks per uur.
Probleemstelling
Aangezien brooddeeg een levend product is, is elke deegplak uniek qua volume, deegsoort of -vorm. Dit vergt vaktechnische kennis om de Langmaker correct in te stellen. Vakkennis die steeds moeilijker te vinden is, mede gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt.
Het is voor de klanten van WP Haton dan ook een toenemende uitdaging geschoold personeel te werven.
Gevolgen
De consequentie is dat niet altijd het meest optimale resultaat uit de geleverde machines gehaald kan worden. Er komen vaker broden uit de lijn waarvan het deegslot (ofwel de naad die overblijft na het oprollen van de fijn gewalste deegplakken) aan de bovenkant belandt.
Dit kan vervolgens tijdens het bakproces resulteren in kwaliteits- en/of productieverlies. Dit is bedrijfseconomisch onwenselijk voor de industriële bakkerijsector en bovendien maatschappelijk onverantwoord in het licht van duurzaamheid.
Oplossing
WP Haton wil hierop inspelen middels een volautomatisch verwerkingssysteem met een geïntegreerde detectiemogelijkheid.
Beoogde innovatie dient te leiden tot een aanzienlijk kleiner foutpercentage. In hoeverre de beoogde productinnovatie technisch, commercieel en financieel haalbaar is, zal onderhavige haalbaarheidsstudie moeten uitwijzen.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Totale projectbegroting | € 70.000 |
Tijdlijn
Startdatum | 17-4-2023 |
Einddatum | 17-12-2023 |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Werner & Pfleiderer Haton B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Volautomatische controleweger t.b.v. integratie in deegverwerkingslijnenWP Haton ontwikkelt een volautomatische controleweger voor deegverwerkingslijnen om kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2024 | Details |
Haalbaarheid van Next Generation Combi-IV LangmakerHet project richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve, hygiënische Combi-IV langmaker met lagere kosten en duurzame oplossingen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
CUSTOMER PORTALWP Haton ontwikkelt een Customer Portal voor klanten om inzicht te krijgen in machinecondities en onderhoud te optimaliseren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Multi-inzetbare continu knederSobatech onderzoekt de haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder voor industriële bakkers om variabele recepten efficiënt te verwerken. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2024 | Details |
Volautomatische controleweger t.b.v. integratie in deegverwerkingslijnen
WP Haton ontwikkelt een volautomatische controleweger voor deegverwerkingslijnen om kwaliteit en efficiëntie te verbeteren.
Haalbaarheid van Next Generation Combi-IV Langmaker
Het project richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve, hygiënische Combi-IV langmaker met lagere kosten en duurzame oplossingen.
CUSTOMER PORTAL
WP Haton ontwikkelt een Customer Portal voor klanten om inzicht te krijgen in machinecondities en onderhoud te optimaliseren.
Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.
Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid.
Multi-inzetbare continu kneder
Sobatech onderzoekt de haalbaarheid van een multi-inzetbare continu kneder voor industriële bakkers om variabele recepten efficiënt te verwerken.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereidingHet project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2018 | Details |
RobotdecoratorKV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie. | Mkb-innovati... | € 145.600 | 2018 | Details |
Nieuwe generatie kneedgereedschapDit project ontwikkelt kostenefficiënt continu kneedgereedschap voor diverse industrieën met vergelijkbare prestaties als huidige machines. | Mkb-innovati... | € 117.716 | 2020 | Details |
Smart BakeHet Smart Bake project ontwikkelt een technologie voor vraaggestuurde, industriële decoratie van bakkerijproducten met eetbare printbare substanties en een gespecialiseerde foodrinter. | Mkb-innovati... | € 214.564 | 2020 | Details |
Robotica voor de horecaHet project ontwikkelt een pasta robot voor de horeca om automatisering te versnellen, personeelstekorten te verlichten en kosten te verlagen. | Mkb-innovati... | € 126.539 | 2022 | Details |
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding
Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.
Robotdecorator
KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.
Nieuwe generatie kneedgereedschap
Dit project ontwikkelt kostenefficiënt continu kneedgereedschap voor diverse industrieën met vergelijkbare prestaties als huidige machines.
Smart Bake
Het Smart Bake project ontwikkelt een technologie voor vraaggestuurde, industriële decoratie van bakkerijproducten met eetbare printbare substanties en een gespecialiseerde foodrinter.
Robotica voor de horeca
Het project ontwikkelt een pasta robot voor de horeca om automatisering te versnellen, personeelstekorten te verlichten en kosten te verlagen.