SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Sea-Food producten van insecten eiwitten

Het project versnelt de introductie van nieuwe insecten-eiwit producten door onderzoek naar productie, verwerking en marktacceptatie, ter ondersteuning van duurzame eiwitstrategieën in Europa.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Er ontstaat een steeds grotere behoefte aan alternatieve eiwitten om groeiende maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Een stikstofcrisis veroorzaakt door traditioneel vee, de brede klimaatimpact van onze huidige eiwitproductie en gezondheidsproblemen zijn belangrijke factoren.

Europese Commissie en Nationale Eiwitstrategie

In 2018 heeft de Europese Commissie alle lidstaten gevraagd om een nationale eiwitstrategie op te stellen voor een duurzame en adequate eiwitvoorziening. Ook in de Green Deal wordt veel aandacht gevestigd op duurzame productie van ons voedsel.

Doel van het Project

Het project heeft ten doel om de introductie van nieuwe insecten-eiwit gebaseerde producten te versnellen.

Onderzoek en Haalbaarheid

We doen onderzoek naar de haalbaarheid van de productie, verwerking, toepassing en marktacceptatie van deze dieren in een vorm die nog niet eerder is getest in Europa.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Burgs Foods B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.

ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details

Insectenkaas

Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheden van het fermentatieproces van insecten voor de ontwikkeling van nieuwe gefermenteerde producten.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Single Cell Protein “From waste to taste”

Colsen onderzoekt de haalbaarheid van microbieel eiwitproductie uit reststromen voor duurzame aquacultuur in Zeeland.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

Rotte visch Fermentering Lekker

Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de benutting van ongebruikte visdelen in Nederland voor hoogwaardige eiwitten en circulaire economie, met als doel innovatieve producten zoals gefermenteerde vissaus te ontwikkelen.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.

ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Insectenkaas

Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheden van het fermentatieproces van insecten voor de ontwikkeling van nieuwe gefermenteerde producten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Circulaire keten plantaardige eiwitten uit veldbonen

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het produceren van hoogwaardige plantaardige eiwitisolaten uit lokaal geteelde veldbonen als duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Single Cell Protein “From waste to taste”

Colsen onderzoekt de haalbaarheid van microbieel eiwitproductie uit reststromen voor duurzame aquacultuur in Zeeland.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

Rotte visch Fermentering Lekker

Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de benutting van ongebruikte visdelen in Nederland voor hoogwaardige eiwitten en circulaire economie, met als doel innovatieve producten zoals gefermenteerde vissaus te ontwikkelen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

R&D de Hollandse grasshopper, dat is een echte topper!

JOY Bugs en Burgs Foods ontwikkelen een lokale circulaire productieketen voor sprinkhanen als duurzame vleesvervanger, gericht op het voldoen aan de vraag naar hoogwaardige eiwitten in Zuid-Holland tegen 2036.

Mkb-innovati...€ 197.438
2018
Details

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

Mkb-innovati...€ 193.595
2023
Details

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovati...€ 198.100
2019
Details

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovati...€ 113.663
2018
Details

Automated turnkey insect rearing farm. Enabling farmers to produce their own sustainable insect protein feed

FarmInsect empowers farmers to sustainably produce high-quality protein from BSF larvae, reducing reliance on fishmeal while enhancing animal health and generating organic fertilizer.

EIC Accelerator€ 2.499.999
2023
Details
Mkb-innovati...

R&D de Hollandse grasshopper, dat is een echte topper!

JOY Bugs en Burgs Foods ontwikkelen een lokale circulaire productieketen voor sprinkhanen als duurzame vleesvervanger, gericht op het voldoen aan de vraag naar hoogwaardige eiwitten in Zuid-Holland tegen 2036.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 197.438
2018
Details
Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 193.595
2023
Details
Mkb-innovati...

Plant-Based Protein: Vleesvervangers o.b.v. veldbonen-eiwit

Het project richt zich op het ontwikkelen van een productieproces voor duurzame, lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten om de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 198.100
2019
Details
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 113.663
2018
Details
EIC Accelerator

Automated turnkey insect rearing farm. Enabling farmers to produce their own sustainable insect protein feed

FarmInsect empowers farmers to sustainably produce high-quality protein from BSF larvae, reducing reliance on fishmeal while enhancing animal health and generating organic fertilizer.

EIC Accelerator
€ 2.499.999
2023
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.