AMIGO Connected Horeca

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-platform voor horeca om voedselverspilling te verminderen door verkoopvoorspellingen te genereren.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) meldt dat in Nederland de voedselverspilling in horeca en restaurants wordt geschat op 51 miljoen kg per jaar. Dit is 14% van alle voedselverspilling in het land (Samen Tegen Voedselverspilling | Nieuws: Horeca Food Waste Challenge).

Probleemstelling

Het ontbreekt horecazaken zoals restaurants aan inzicht in de (verwachte) afname in de nabije toekomst. Dit inzicht is geen overbodige luxe:

  • 70 procent van het voedsel dat in een restaurant in de afvalbak verdwijnt, is de keuken nooit uit geweest.
  • Denk aan sauzen en soepen die worden bereid, maar weggegooid worden als ze de houdbaarheidsdatum overschrijden.
  • Of aan voorraad, zoals vlees of groenten die onaangeroerd in de koelkast blijven liggen en op een gegeven moment niet meer bruikbaar zijn.

Doelstelling

De doelstelling van het project is het onderzoeken van de technische en commerciële haalbaarheid van AMIGO Connected Horeca. Dit is een platform waarop voor horeca-ondernemingen verkoopvoorspellingen worden gegenereerd op basis van AI en Big Data omtrent verwachte bestellingen in de nabije toekomst, gebaseerd op verzamelde historische gegevens. Het uiteindelijke doel is om voedselverspilling in de horeca significant te kunnen reduceren.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000
Totale projectbegroting€ 52.800

Tijdlijn

Startdatum13-4-2022
Einddatum31-3-2023
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • AMIGO Connectedpenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Machine-learning tegen voedselverspilling in de horeca

De Walrus ontwikkelt een softwareprototype dat met machine learning voorspellingen doet om voedselverspilling in de horeca te verminderen en duurzame inkoop te bevorderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling digitaal platform Schillenboer

Het project ontwikkelt een digitaal platform om horecaondernemers te verbinden met recyclers van waardevol afval, met als doel duurzame afvalscheiding en vermindering van milieu-impact.

€ 20.000
Mkb-innovati...

AI waste reducer Vermindering verspilling in sierteelt door big data en AI

Dit project ontwikkelt een AI-gestuurd forecastmodel en webapplicatie om de vraag naar versproducten te voorspellen, waardoor verspilling vermindert en kostenbesparingen voor retailers worden gerealiseerd.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Voorspellingsmodule voor full-service restaurants om voedselverspilling tegen te gaan

Wastewatchers B.V. ontwikkelt een voorspellingsmodule voor restaurants om voedselverspilling te verminderen door inkoop en productaanbod te optimaliseren op basis van real-time data.

€ 20.000
Mkb-innovati...

RestCubes

IntelligentFood ontwikkelt RestCubes, hoogwaardige ijsblokjes van kruiden en fruit uit reststromen, om voedselverspilling te verminderen en een nieuw product voor supermarkten en evenementen te creëren.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

EIC Accelerator

Cutting-edge food waste solution for restaurants

Binspector leverages AI and smart technology to help restaurants reduce food waste by 70%, saving over €30,000 annually while enhancing profitability and sustainability.

€ 2.412.112
Mkb-innovati...

Smart Food Waste Prevention

Het project richt zich op het verminderen van voedselverspilling van groente en fruit door slimme technologie en AI te gebruiken voor kwaliteitsanalyse en optimalisatie van de toeleveringsketen.

€ 190.400
Mkb-innovati...

Efficiëntere bestellingen, minder verspilling met de slimme menukaart

Wastewatchers en Jamezz ontwikkelen een slimme menukaart met een Basketanalyse tool om voedselverspilling te verminderen en omzet te verhogen door klantgerichte productaanbevelingen.

€ 170.100
Mkb-innovati...

Robotica voor de horeca

Het project ontwikkelt een pasta robot voor de horeca om automatisering te versnellen, personeelstekorten te verlichten en kosten te verlagen.

€ 126.539
1.1 - Het ve...

Food Counts

Food Counts reduceert voedselverspilling, vereenvoudigt subsidiebeleid en bestrijdt voedselarmoede via een innovatieve applicatie.

€ 142.267