Craving for Circular Food

Donny Craves onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame productiewijze voor bakwaren met een minimale milieubelasting.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

In dit project onderzoekt Donny Craves de haalbaarheid van het ontwikkelen van een technische productiewijze (van duurzame bron tot eindresultaat) voor traditionele voedingsmiddelen (bakwaren) met een lage tot niet-bestaande footprint in het milieu.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Donny Cravespenvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Upgrade Bread

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van gezond, glutenvrij brood met fruit en groenten, zonder ongewenste additieven, voor wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Roomkaas

Het project ontwikkelt een duurzaam systeem om onverkochte roomkaas als diervoeder te hergebruiken, waardoor voedselverspilling wordt verminderd.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling smart authentic bakery.

Van der Kloet Bakkerij onderzoekt de haalbaarheid van een smart authentic bakery om ambachtelijke productie te combineren met automatisering en regionale grondstoffen voor betere winstgevendheid.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Dutch Kamado Project

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een circulaire kamado barbecue met innovatief materiaal en ontwerp om grondstoffen te verminderen zonder kwaliteitsverlies.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Circulaire koffiedik-hub Noord-Holland

Het project ontwikkelt een circulaire oplossing voor koffiedik als hoogwaardige grondstof, met een efficiënte logistiek en droogproces, om marktinnovatie en duurzame toepassingen te stimuleren.

€ 176.120
Mkb-innovati...

The Ballerina and the Bridge

Het project ontwikkelt innovatieve technologieën voor semi-autonome gewasgroei met digitale recepten en sensoren, gericht op het verbeteren van vers voedsellevering voor B2B-partijen.

€ 230.000
Mkb-innovati...

Ontwikkeling CO2 neutrale grote H2 gestookte bakkersoven

F.P. Beheer BV en A.J. Machinery BV ontwikkelen een CO2 neutrale hybride bakkersoven met innovatieve brandertechnieken, gericht op verduurzaming en energiebesparing in de broodproductie.

€ 168.320
Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

€ 119.595
Mkb-innovati...

Smart Bake

Het Smart Bake project ontwikkelt een technologie voor vraaggestuurde, industriële decoratie van bakkerijproducten met eetbare printbare substanties en een gespecialiseerde foodrinter.

€ 214.564