Upgrade Bread
Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van gezond, glutenvrij brood met fruit en groenten, zonder ongewenste additieven, voor wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims.
Projectdetails
Inleiding
In dit project gaat de aanvrager onderzoeken of het technisch en commercieel mogelijk is om graan- en glutenvrij brood te ontwikkelen zonder toevoeging van onwenselijke of ongezonde additieven, echter met toegevoegd fruit en groente.
Doelstelling
Deze specifieke ontwikkeling heeft als doel om ook wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims op het product te kunnen deponeren.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Packtful B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Craving for Circular FoodDonny Craves onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame productiewijze voor bakwaren met een minimale milieubelasting. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Voeding tijdens de zwangerschapHet project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een voedingsproductlijn voor zwangere vrouwen ter verbetering van het immuunsysteem van de ongeboren baby. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2023 | Details |
Grain Improvers - EU introductie en acceptatieHet haalbaarheidsonderzoek toont aan dat Grain Improvers voldoet aan de behoeften van de Europese graanverwerkende industrie en potentieel heeft voor brede uitrol. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
DryGoodnessHet project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen. | Mkb-innovati... | € 19.876 | 2021 | Details |
High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Craving for Circular Food
Donny Craves onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame productiewijze voor bakwaren met een minimale milieubelasting.
Voeding tijdens de zwangerschap
Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een voedingsproductlijn voor zwangere vrouwen ter verbetering van het immuunsysteem van de ongeboren baby.
Grain Improvers - EU introductie en acceptatie
Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat Grain Improvers voldoet aan de behoeften van de Europese graanverwerkende industrie en potentieel heeft voor brede uitrol.
DryGoodness
Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.
High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereidingHet project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven. | Mkb-innovati... | € 200.000 | 2018 | Details |
The Ballerina and the BridgeHet project ontwikkelt innovatieve technologieën voor semi-autonome gewasgroei met digitale recepten en sensoren, gericht op het verbeteren van vers voedsellevering voor B2B-partijen. | Mkb-innovati... | € 230.000 | 2020 | Details |
Plant-based gefermenteerde boterWillicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden. | Mkb-innovati... | € 119.595 | 2021 | Details |
The BURGER ProjectMaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie. | Mkb-innovati... | € 184.034 | 2023 | Details |
Reststroomontwikkeling UienverwerkingEr is geen informatie beschikbaar om een samenvatting van het project te maken. | Mkb-innovati... | € 193.081 | 2017 | Details |
Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding
Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.
The Ballerina and the Bridge
Het project ontwikkelt innovatieve technologieën voor semi-autonome gewasgroei met digitale recepten en sensoren, gericht op het verbeteren van vers voedsellevering voor B2B-partijen.
Plant-based gefermenteerde boter
Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.
The BURGER Project
MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.
Reststroomontwikkeling Uienverwerking
Er is geen informatie beschikbaar om een samenvatting van het project te maken.