SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Upgrade Bread

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van gezond, glutenvrij brood met fruit en groenten, zonder ongewenste additieven, voor wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

In dit project gaat de aanvrager onderzoeken of het technisch en commercieel mogelijk is om graan- en glutenvrij brood te ontwikkelen zonder toevoeging van onwenselijke of ongezonde additieven, echter met toegevoegd fruit en groente.

Doelstelling

Deze specifieke ontwikkeling heeft als doel om ook wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims op het product te kunnen deponeren.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Packtful B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

Craving for Circular Food

Donny Craves onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame productiewijze voor bakwaren met een minimale milieubelasting.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details

Voeding tijdens de zwangerschap

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een voedingsproductlijn voor zwangere vrouwen ter verbetering van het immuunsysteem van de ongeboren baby.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Grain Improvers - EU introductie en acceptatie

Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat Grain Improvers voldoet aan de behoeften van de Europese graanverwerkende industrie en potentieel heeft voor brede uitrol.

Mkb-innovati...€ 20.000
2021
Details

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

Mkb-innovati...€ 19.876
2021
Details

High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel.

Mkb-innovati...€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Craving for Circular Food

Donny Craves onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame productiewijze voor bakwaren met een minimale milieubelasting.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Voeding tijdens de zwangerschap

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een voedingsproductlijn voor zwangere vrouwen ter verbetering van het immuunsysteem van de ongeboren baby.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Grain Improvers - EU introductie en acceptatie

Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat Grain Improvers voldoet aan de behoeften van de Europese graanverwerkende industrie en potentieel heeft voor brede uitrol.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2021
Details
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 19.876
2021
Details
Mkb-innovati...

High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2020
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.

Mkb-innovati...€ 200.000
2018
Details

The Ballerina and the Bridge

Het project ontwikkelt innovatieve technologieën voor semi-autonome gewasgroei met digitale recepten en sensoren, gericht op het verbeteren van vers voedsellevering voor B2B-partijen.

Mkb-innovati...€ 230.000
2020
Details

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

Mkb-innovati...€ 119.595
2021
Details

The BURGER Project

MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.

Mkb-innovati...€ 184.034
2023
Details

Reststroomontwikkeling Uienverwerking

Er is geen informatie beschikbaar om een samenvatting van het project te maken.

Mkb-innovati...€ 193.081
2017
Details
Mkb-innovati...

Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 200.000
2018
Details
Mkb-innovati...

The Ballerina and the Bridge

Het project ontwikkelt innovatieve technologieën voor semi-autonome gewasgroei met digitale recepten en sensoren, gericht op het verbeteren van vers voedsellevering voor B2B-partijen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 230.000
2020
Details
Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 119.595
2021
Details
Mkb-innovati...

The BURGER Project

MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 184.034
2023
Details
Mkb-innovati...

Reststroomontwikkeling Uienverwerking

Er is geen informatie beschikbaar om een samenvatting van het project te maken.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 193.081
2017
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.