Upgrade Bread

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van gezond, glutenvrij brood met fruit en groenten, zonder ongewenste additieven, voor wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

In dit project gaat de aanvrager onderzoeken of het technisch en commercieel mogelijk is om graan- en glutenvrij brood te ontwikkelen zonder toevoeging van onwenselijke of ongezonde additieven, echter met toegevoegd fruit en groente.

Doelstelling

Deze specifieke ontwikkeling heeft als doel om ook wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims op het product te kunnen deponeren.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Packtful B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Craving for Circular Food

Donny Craves onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame productiewijze voor bakwaren met een minimale milieubelasting.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Voeding tijdens de zwangerschap

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een voedingsproductlijn voor zwangere vrouwen ter verbetering van het immuunsysteem van de ongeboren baby.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Grain Improvers - EU introductie en acceptatie

Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat Grain Improvers voldoet aan de behoeften van de Europese graanverwerkende industrie en potentieel heeft voor brede uitrol.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876
Mkb-innovati...

High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

Het project ontwikkelt een innovatieve, continue productielijn voor deegverwerking die hoogwaardig brood produceert met gezondere ingrediënten, gericht op wereldwijde marktuitbreiding en economische groei voor Zuid-Nederlandse bedrijven.

€ 200.000
Mkb-innovati...

The Ballerina and the Bridge

Het project ontwikkelt innovatieve technologieën voor semi-autonome gewasgroei met digitale recepten en sensoren, gericht op het verbeteren van vers voedsellevering voor B2B-partijen.

€ 230.000
Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

€ 119.595
Mkb-innovati...

The BURGER Project

MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.

€ 184.034
Mkb-innovati...

Reststroomontwikkeling Uienverwerking

Er is geen informatie beschikbaar om een samenvatting van het project te maken.

€ 193.081