Haalbaarheidsstudie naar Veggihapjes voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar
Wholy Greens onderzoekt de haalbaarheid van een aantrekkelijk en gezond voedingsconcept voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar om hun groenteconsumptie te stimuleren.
Projectdetails
Inleiding
Wholy Greens is een in 2018 opgerichte start-up, gevestigd in Den Haag. Wholy Greens maakt groenten weer aantrekkelijk, cool en sexy op basis van gezonde, duurzame producten met een lekkere smaak.
Doel van de haalbaarheidsstudie
Binnen deze haalbaarheidsstudie wil de organisatie een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een gezond, aantrekkelijk en duurzaam voedselaanbod voor kinderen, dat vooral ook lekker is. Gezond leven wordt een steeds belangrijker onderwerp, zowel bij jong als oud. Hiertoe is dit ook vanuit overheidsbeleid een belangrijke peiler.
Marktanalyse
Op dit moment is het aanbod van echte gezonde producten voor kinderen erg klein. Wholy Greens wil daarom inspelen op deze markttrend met betrekking tot de vraag naar deze producten en een gezond product ontwikkelen voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar.
Innovatief productconcept
Een product waarbij er een spelelement wordt toegevoegd om de kinderen te stimuleren aan tafel te blijven.
Centrale vraag
Centraal in deze haalbaarheidsstudie staat de vraag: Hoe kunnen de kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar gestimuleerd worden om voldoende groenten te eten door middel van een voedingsconcept?
Aanpak
De organisatie gaat hiertoe de opgestelde technische, economische en juridische haalbaarheidsvragen beantwoorden, om dit te verwerken in een SWOT-analyse en zodoende te komen tot een onderbouwde go/no-go beslissing omtrent het al dan niet inzetten van het voorziene risicovolle ontwikkeltraject.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Wholy Greens B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta procesVeggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
DryGoodnessHet project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen. | Mkb-innovati... | € 19.876 | 2021 | Details |
De Smart-CoolerHealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
De gezonde toekomst: haalbaarheidsonderzoek naar gezonder en voedzamer snoepgoedConcorp onderzoekt de haalbaarheid van gezonder snoepgoed op basis van groenten en fruit, met focus op ingrediënten, technieken en marktonderzoek voor een weloverwogen vervolgtraject. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta proces
Veggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen.
DryGoodness
Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.
De Smart-Cooler
HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.
Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.
ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.
De gezonde toekomst: haalbaarheidsonderzoek naar gezonder en voedzamer snoepgoed
Concorp onderzoekt de haalbaarheid van gezonder snoepgoed op basis van groenten en fruit, met focus op ingrediënten, technieken en marktonderzoek voor een weloverwogen vervolgtraject.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.