Haalbaarheidsstudie naar Veggihapjes voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar

Wholy Greens onderzoekt de haalbaarheid van een aantrekkelijk en gezond voedingsconcept voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar om hun groenteconsumptie te stimuleren.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Wholy Greens is een in 2018 opgerichte start-up, gevestigd in Den Haag. Wholy Greens maakt groenten weer aantrekkelijk, cool en sexy op basis van gezonde, duurzame producten met een lekkere smaak.

Doel van de haalbaarheidsstudie

Binnen deze haalbaarheidsstudie wil de organisatie een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een gezond, aantrekkelijk en duurzaam voedselaanbod voor kinderen, dat vooral ook lekker is. Gezond leven wordt een steeds belangrijker onderwerp, zowel bij jong als oud. Hiertoe is dit ook vanuit overheidsbeleid een belangrijke peiler.

Marktanalyse

Op dit moment is het aanbod van echte gezonde producten voor kinderen erg klein. Wholy Greens wil daarom inspelen op deze markttrend met betrekking tot de vraag naar deze producten en een gezond product ontwikkelen voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar.

Innovatief productconcept

Een product waarbij er een spelelement wordt toegevoegd om de kinderen te stimuleren aan tafel te blijven.

Centrale vraag

Centraal in deze haalbaarheidsstudie staat de vraag: Hoe kunnen de kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar gestimuleerd worden om voldoende groenten te eten door middel van een voedingsconcept?

Aanpak

De organisatie gaat hiertoe de opgestelde technische, economische en juridische haalbaarheidsvragen beantwoorden, om dit te verwerken in een SWOT-analyse en zodoende te komen tot een onderbouwde go/no-go beslissing omtrent het al dan niet inzetten van het voorziene risicovolle ontwikkeltraject.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Wholy Greens B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar platform ontwikkeling tbv groenten voor input in eigen Veggipasta proces

Veggihap onderzoekt de haalbaarheid van een platform om afgewaardeerde groenten te verwerken in producten, met als doel de voedselketen te verkorten en verspilling te verminderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876
Mkb-innovati...

De Smart-Cooler

HealthyFeeling onderzoekt de haalbaarheid van een onbemande Smart-Cooler voor 24/7 toegang tot duurzame, plantaardige maaltijden.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.

ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.

€ 20.000
Mkb-innovati...

De gezonde toekomst: haalbaarheidsonderzoek naar gezonder en voedzamer snoepgoed

Concorp onderzoekt de haalbaarheid van gezonder snoepgoed op basis van groenten en fruit, met focus op ingrediënten, technieken en marktonderzoek voor een weloverwogen vervolgtraject.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098