2023 High-protein-plant-based-dessert-cure-care-market

NL Foodspecials onderzoekt de haalbaarheid van een plantaardig product om ondervoeding bij ouderen te bestrijden en bij te dragen aan de eiwittransitie.

Subsidie
€ 20.000
2023

Projectdetails

Inleiding

Het project van NL Foodspecials voorziet in de haalbaarheidsonderzoek van een product specifiek voor ondervoeding bij ouderen.

Doelstelling

Door de inzet van plant-based toevoegingen kan een bijdrage geleverd worden aan de eiwittransitie en de ondervoeding.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • NL Foodspecials B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Voedingssupplement voor de preventie van coeliakie

Onderzoek naar de haalbaarheid van een voedingssupplement ter preventie van coeliakie, gericht op technische en economische aspecten.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.

€ 16.932
Mkb-innovati...

Test application personalised food

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een sneltest voor het wetenschappelijk bepalen van persoonlijke voedingsprofielen, zowel technisch als commercieel.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Eiwitrijke veganistische kaas

Watson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Innovatie voor Agri en Food – Een dubbelslag in Notenteelt

Het project ontwikkelt 'notenkaas' uit perskoek om hoogwaardige voeding te bieden en een nieuw verdienmodel voor agrarische ondernemers te creëren in de eiwittransitie.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098
1.1 - Het ve...

De ontwikkeling van Nederlands Eerste Circulaire Vleesvervanger (NECV)

Het project ontwikkelt een circulaire vleesvervanger uit lokale reststromen, gericht op duurzaamheid en voedingswaarde.

€ 560.032
Mkb-innovati...

The BURGER Project

MaGie Creations en Cano-ela ontwikkelen een innovatieve vegan burger met koolzaad en bierbostel, gericht op superieure voedingswaarden en duurzame voedselproductie.

€ 184.034