Frikandellen uit waterlinzen
Rinus Minkjan B.V. onderzoekt de haalbaarheid van het maken van frikandellen van waterlinzen als eiwitrijke vleesvervanger, met aandacht voor smaak, structuur, geur en kleur.
Projectdetails
Inleiding
Rinus Minkjan B.V. wil onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is om van waterlinzen frikandellen te maken.
Eigenschappen van Waterlinzen
Waterlinzen zijn snel groeiend en bevatten veel eiwitten. Ze zouden uitstekend kunnen dienen als vleesvervanger.
Uitdagingen
Er zijn verschillende uitdagingen die overwonnen moeten worden, zoals:
- Smaak
- Structuur
- Geur
- Kleur
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2020 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Rinus Minkjan B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddelDit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten. | Mkb-innovati... | € 16.932 | 2022 | Details |
linzen tempeh[Aanvrager/Partner] innoveert sojavrije tempeh op basis van linzen om gezondheidsvoordelen te vergroten en duurzaamheid te verbeteren, met onderzoek naar schimmelcombinaties en bijproducten voor supplementen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Technisch nieuw verrijkingsproductHet project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van ultrafijn verrijkingsvoer uit algenbiomassa, met focus op kansen, risico's en benodigde middelen voor ontwikkeling. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek om regenwater te gebruiken voor soepenDe Kleinstesoepfabriek onderzoekt de haalbaarheid van regenwatergebruik voor soepen om technische en economische mogelijkheden te evalueren en drinkwater te besparen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
DryGoodnessHet project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen. | Mkb-innovati... | € 19.876 | 2021 | Details |
Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel
Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.
linzen tempeh
[Aanvrager/Partner] innoveert sojavrije tempeh op basis van linzen om gezondheidsvoordelen te vergroten en duurzaamheid te verbeteren, met onderzoek naar schimmelcombinaties en bijproducten voor supplementen.
Technisch nieuw verrijkingsproduct
Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van ultrafijn verrijkingsvoer uit algenbiomassa, met focus op kansen, risico's en benodigde middelen voor ontwikkeling.
Haalbaarheidsonderzoek om regenwater te gebruiken voor soepen
De Kleinstesoepfabriek onderzoekt de haalbaarheid van regenwatergebruik voor soepen om technische en economische mogelijkheden te evalueren en drinkwater te besparen.
DryGoodness
Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Reinventing sustainable and juicy meat alternativesDit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen. | Mkb-innovati... | € 193.595 | 2023 | Details |
Plant-based gefermenteerde boterWillicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden. | Mkb-innovati... | € 119.595 | 2021 | Details |
Ontwikkeling innovatief uien schonings- en voorreinigingsproces (ui-vriendelijk, stofvrij- en energiebesparend)De samenwerking tussen Tolsma-Grisnich BV en FlevoTrade BV richt zich op het ontwikkelen en testen van innovatieve uienverwerkingsmachines voor verduurzaming en kwaliteitsverbetering. | Mkb-innovati... | € 147.175 | 2021 | Details |
MungboonPartners onderzoeken lokale verwerking van mungbonen tot hoogwaardige vlees- en zuivelvervangers voor duurzame voeding. | 1.1 - RSO1.1... | € 230.530 | 2023 | Details |
Reinventing sustainable and juicy meat alternatives
Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.
Plant-based gefermenteerde boter
Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.
Ontwikkeling innovatief uien schonings- en voorreinigingsproces (ui-vriendelijk, stofvrij- en energiebesparend)
De samenwerking tussen Tolsma-Grisnich BV en FlevoTrade BV richt zich op het ontwikkelen en testen van innovatieve uienverwerkingsmachines voor verduurzaming en kwaliteitsverbetering.
Mungboon
Partners onderzoeken lokale verwerking van mungbonen tot hoogwaardige vlees- en zuivelvervangers voor duurzame voeding.