Frikandellen uit waterlinzen

Rinus Minkjan B.V. onderzoekt de haalbaarheid van het maken van frikandellen van waterlinzen als eiwitrijke vleesvervanger, met aandacht voor smaak, structuur, geur en kleur.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

Rinus Minkjan B.V. wil onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is om van waterlinzen frikandellen te maken.

Eigenschappen van Waterlinzen

Waterlinzen zijn snel groeiend en bevatten veel eiwitten. Ze zouden uitstekend kunnen dienen als vleesvervanger.

Uitdagingen

Er zijn verschillende uitdagingen die overwonnen moeten worden, zoals:

  • Smaak
  • Structuur
  • Geur
  • Kleur

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Rinus Minkjan B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.

€ 16.932
Mkb-innovati...

linzen tempeh

[Aanvrager/Partner] innoveert sojavrije tempeh op basis van linzen om gezondheidsvoordelen te vergroten en duurzaamheid te verbeteren, met onderzoek naar schimmelcombinaties en bijproducten voor supplementen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technisch nieuw verrijkingsproduct

Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van ultrafijn verrijkingsvoer uit algenbiomassa, met focus op kansen, risico's en benodigde middelen voor ontwikkeling.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek om regenwater te gebruiken voor soepen

De Kleinstesoepfabriek onderzoekt de haalbaarheid van regenwatergebruik voor soepen om technische en economische mogelijkheden te evalueren en drinkwater te besparen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595
Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

€ 119.595
Mkb-innovati...

Ontwikkeling innovatief uien schonings- en voorreinigingsproces (ui-vriendelijk, stofvrij- en energiebesparend)

De samenwerking tussen Tolsma-Grisnich BV en FlevoTrade BV richt zich op het ontwikkelen en testen van innovatieve uienverwerkingsmachines voor verduurzaming en kwaliteitsverbetering.

€ 147.175
1.1 - RSO1.1...

Mungboon

Partners onderzoeken lokale verwerking van mungbonen tot hoogwaardige vlees- en zuivelvervangers voor duurzame voeding.

€ 230.530