Enzymatische ontzuring van pluimveevet

Het project onderzoekt de haalbaarheid van enzymatische ontzuring van pluimveevet om het gebruik in biodiesel en diervoeder te optimaliseren.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Voor afzet van de circulaire grondstof pluimveevet naar de biodiesel- en diervoederindustrie is een laag gehalte aan vrije vetzuren essentieel.

Onderzoek

De haalbaarheid van enzymatische ontzuring van pluimveevet wordt onderzocht.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Feed Innovation Services (F.I.S.) B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie BIERVET

BIERVET onderzoekt de upcycling van bierbostel tot vetvervanger in voedingsproducten om de circulariteit en gezondheid van de voedselketen te verbeteren.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Grootschalige productie van vissen kweekvet voor consumptie

Upstream Foods B.V. onderzoekt de economische en technische haalbaarheid van het ontwikkelen van kweekvet als nieuw ingrediënt voor smakelijker en gezonder visvervangers.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Fortified Petfood: Haalbaarheid van algen in huisdiervoer

Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van het verwerken van algen in huisdiervoeder, met focus op productietechnieken en naleving van afnemerseisen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Extractie van waardevolle componenten uit ei

Het project onderzoekt de haalbaarheid van een innovatieve extractietechnologie om waardevolle bioactieve componenten uit gebroken eieren te isoleren voor de mengvoederindustrie.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Reinventing sustainable and juicy meat alternatives

Dit project ontwikkelt duurzame, vleesachtige producten uit reststromen van de voedingsindustrie om de vraag naar eiwitrijk voedsel te vervullen en vleesconsumptie te verminderen.

€ 193.595