SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters
ProjectenRegelingenAnalyses

Technische haalbaarheidsstudie naar lipide ingrediënt

Het project onderzoekt de haalbaarheid van plantaardige mozzarella op basis van vetten uit oleosomen, aansluitend op het KIA-programma voor landbouw en voedsel.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Dit haalbaarheidsonderzoek is gericht op de ontwikkeling van plantaardige producten op basis van vetten afkomstig uit oleosomen en in het bijzonder op de ontwikkeling van een plantaardige kaas (mozzarella) op basis van deze vetten.

Projectaansluiting

Het project kent aansluiting op het KIA-programma: Landbouw, water en voedsel.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Time-travelling Milkman B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Inhoudsopgave

MIT Haalbaarheid

Subsidie tot € 20.000 voor mkb-ondernemingen om de technische en economische haalbaarheid van een innovatief product, proces of dienst te onderzoeken.

Bekijk regeling

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

ProjectRegelingBedragJaarActie

Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).

[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven.

Mkb-innovati...€ 19.920
2020
Details

Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte

Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Haalbaarheidsstudie Oleocream

TTM onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van een plantaardige Oleocream op basis van natuurlijke vetdruppels uit zonnebloempitten met een neutraal smaakprofiel.

Mkb-innovati...€ 20.000
2023
Details

Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.

Mkb-innovati...€ 16.932
2022
Details

Eiwitrijke veganistische kaas

Watson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject.

Mkb-innovati...€ 20.000
2022
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige vetten en eiwitten voor duurzame en smakelijke zuivelalternatieven (Oleosomen voor zuivelalternatieven).

[Aanvrager/Partner] onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van natuurlijke vetdruppeltjes uit planten voor duurzame, romige en smakelijke zuivelalternatieven.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 19.920
2020
Details
Mkb-innovati...

Plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte

Studio Fava ontwikkelt een hoogwaardige, plantaardige kaas met hoog eiwitgehalte, gericht op smaak en voedingswaarde zonder verzadigde vetten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie Oleocream

TTM onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van een plantaardige Oleocream op basis van natuurlijke vetdruppels uit zonnebloempitten met een neutraal smaakprofiel.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2023
Details
Mkb-innovati...

Verwerking agrarische reststroom tot volwaardig levensmiddel

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het winnen van plantaardige zuivelalternatieven uit agrarische reststromen om de keuze in duurzame, gezonde producten in de Nederlandse retail te vergroten.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 16.932
2022
Details
Mkb-innovati...

Eiwitrijke veganistische kaas

Watson ontwikkelt een eiwitrijke veganistische kaas met een hogere kwaliteit dan bestaande opties in een haalbaarheidsproject.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren Haalbaarheid
€ 20.000
2022
Details

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

ProjectRegelingBedragJaarActie

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

Mkb-innovati...€ 119.595
2021
Details

Ontwikkelen van stabiele watergedragen emulsies en dispersies o.b.v. plantaardige grondstoffen, waaronder vetten, wassen en emulgatoren.

Allinova en Schmits ontwikkelen samen een grootschalig proces voor stabiele watergedragen emulsies en dispersies op basis van plantaardige grondstoffen als alternatief voor fossiele wassen.

Mkb-innovati...€ 176.388
2020
Details
Mkb-innovati...

Plant-based gefermenteerde boter

Willicroft en Time-travelling Milkman ontwikkelen een smeerbare plantaardige boter uit lokale ingrediënten, gebruikmakend van fermentatie en extractie, om duurzame alternatieven te bieden.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 119.595
2021
Details
Mkb-innovati...

Ontwikkelen van stabiele watergedragen emulsies en dispersies o.b.v. plantaardige grondstoffen, waaronder vetten, wassen en emulgatoren.

Allinova en Schmits ontwikkelen samen een grootschalig proces voor stabiele watergedragen emulsies en dispersies op basis van plantaardige grondstoffen als alternatief voor fossiele wassen.

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren R&D Samenwerking
€ 176.388
2020
Details

SubsidieMeesters logoSubsidieMeesters

Vind en verken subsidieprojecten in Nederland en Europa.

Links

  • Projecten
  • Regelingen
  • Analyses

Suggesties

Heb je ideeën voor nieuwe features of verbeteringen?

Deel je suggestie
© 2025 SubsidieMeesters. Alle rechten voorbehouden.