De gezonde toekomst: haalbaarheidsonderzoek naar gezonder en voedzamer snoepgoed

Concorp onderzoekt de haalbaarheid van gezonder snoepgoed op basis van groenten en fruit, met focus op ingrediënten, technieken en marktonderzoek voor een weloverwogen vervolgtraject.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

De gezonde toekomst: haalbaarheidsonderzoek naar gezonder en voedzamer snoepgoed. Concorp Jirnsum B.V. (verder Concorp) is een internationale snoepgoedfabrikant bekend van merken zoals Autodrop, Oldtimers en Van Slooten. Binnen de zoetwarenmarkt merkt Concorp een trend en stijgende marktvraag naar gezondere producten, denk hierbij aan caloriearme, suikervrije of voedzamere snoepjes.

Doelstelling

Om aan de vraag van gezonde en verantwoord snoepgoed te voldoen, wil Concorp de economische en technische haalbaarheid van snoepgoed op basis van groenten en fruit en snoepgoed met gezonde voedingsstoffen en vitamines onderzoeken.

Vraagstukken

Er spelen een aantal vraagstukken met betrekking tot:

  • Ingrediënten
  • Bereidingswijze
  • Verwerking van de grondstoffen tot snoep
  • Nutriële waardes die na deze verwerking nog overblijven

Deze vormen uitdagingen waarvoor diverse technieken onderzocht zullen worden.

Economische haalbaarheid

Economisch gezien wil de aanvrager in hoofdlijnen de sterke en zwakke punten, de doelgroep en de eventuele kosten van een vervolgtraject onderzoeken.

Technisch onderzoek

Om de technische haalbaarheid te kunnen bepalen, voert Concorp een technisch onderzoek uit waarin potentiële ingrediënten en verwerkingstechnieken geanalyseerd zullen worden. Hieruit kunnen technische knelpunten komen waarvoor, door middel van literatuurstudie en overleg met voedselexperts en leveranciers, naar mogelijke oplossingsrichtingen gezocht zal worden.

Marktonderzoek

Voor de economische haalbaarheidsvraagstukken zal Concorp in dit project marktonderzoek uitvoeren. Concepten zullen worden uitgewerkt en uiteindelijk gebruikt worden voor consumentenonderzoek naar:

  1. Geloofwaardigheid
  2. Koopbereidheid
  3. Prijsstelling
  4. Relevantie
  5. Branding

Conclusie

Tot slot zullen de resultaten van het technische en het economische haalbaarheidsonderzoek verwerkt worden in een haalbaarheidsrapport waaruit een “go/no-go” besluit gevormd kan worden.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Concorp Jirnsum B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar Veggihapjes voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar

Wholy Greens onderzoekt de haalbaarheid van een aantrekkelijk en gezond voedingsconcept voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar om hun groenteconsumptie te stimuleren.

€ 20.000
Mkb-innovati...

DryGoodness

Het project richt zich op het ontwikkelen en opschalen van een duurzaam keukeningrediënt uit groente- en fruitreststromen, met als doel de inname van groenten en vezels te verhogen en suikerinname te verlagen.

€ 19.876
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek naar Engels drop van glas

[Partner] B.V. onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van vier glazen designobjecten geïnspireerd op Engels drop om de productlijn uit te breiden en economische kansen te evalueren.

€ 20.000
Mkb-innovati...

De ontwikkeling van allergeenvrije, vegetarische/veganistische aroma's voor de vegetarische markt

Fromatech ontwikkelt allergeenvrije, vegetarische aroma's om de smaakbeleving van vleesvervangers te verbeteren en de plantaardige eiwittransitie te ondersteunen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Gepersonaliseerde voeding in de zorg

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van software voor gepersonaliseerde voeding in de zorg, gericht op smaakbeleving en vermindering van voedselverspilling.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Experimenteel onderzoek naar gezonde zoetstoffen uit planten

Koppert Cress ontwikkelt innovatieve, gezonde producten zoals caloriearme zoetstoffen uit planten, gericht op de horeca en consument, om Nederland de meest gezonde delta ter wereld te maken.

€ 108.255
Mkb-innovati...

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098