The Amsterdam Air Protein Project

Farmless valideert haar fermentatietechnologie voor lokale eiwitproductie zonder landbouw in een pilotomgeving in Amsterdam.

Subsidie
€ 1.000.000
2023

Projectdetails

Inleiding

Met dit project schaalt Farmless haar fermentatietechnologie op naar pilotniveau.

Doel van het project

Ze demonstreren en valideren hiermee hun innovatieve fermentatiemethode voor de productie van eiwitten zonder landbouw in een operationele omgeving.

Productieproces

Microbieel eiwit wordt lokaal gebrouwen op de Farmless Brewery Zero (pilot brouwerij) in Amsterdam met:

  • “food grade” ingrediënten
  • regionaal geproduceerde simpele alcoholen

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 1.000.000
Totale projectbegroting€ 3.551.904

Tijdlijn

Startdatum21-12-2023
Einddatum31-12-2026
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Farmless B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen Kansen voor West 3 (EFRO)

1.1 - Het ve...

Kweekvlees op boerderijschaal

Dit project valideert het ontwerp en verdienmodel van lokaal geproduceerde kweekvlees op boerderijschaal voor duurzame voedselproductie.

€ 238.956

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

Microbiele Proteine

Farmless ontwikkelt duurzame microbiële proteïne uit eMethanol en groene ammoniak, waardoor eiwitproductie mogelijk is zonder landbouwgrond te gebruiken.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Mest naar diervoeding

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van het omzetten van varkensmest naar schimmelbiomassa voor diervoeding, ter ondersteuning van circulaire landbouw.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Waardevol eiwit uit stikstofreststromen

Dit project onderzoekt de productie van eiwit uit stikstofreststromen van de veehouderij en voedingsindustrie, met als doel een demo-faciliteit in Noord-Limburg voor duurzame kringlooplandbouw.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit

Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.

€ 113.663
Mkb-innovati...

Single Cell Protein “From waste to taste”

Colsen onderzoekt de haalbaarheid van microbieel eiwitproductie uit reststromen voor duurzame aquacultuur in Zeeland.

€ 20.000