Robotica voor de horeca
Label Orange en JBS tech ontwikkelen samen met Van der Valk Hotels een prototype van een pasta robot om de horeca te automatiseren, kosten te verlagen en verspilling te verminderen.
Projectdetails
Inleiding
De horeca heeft het de afgelopen jaren zwaar voor de kiezen gehad, denk aan de coronapandemie, de huidige energiekosten en het dramatische personeelstekort die ertoe hebben geleid dat steeds meer restaurants hun deuren moeten sluiten.
Rol van Automatisering
Automatisering kan hierin een bijzondere rol spelen om zo de druk van de horecasector te verlichten, het personeelstekort iets of wat op te kunnen vangen, en hoogstwaarschijnlijk de kosten te drukken. Echter verloopt de automatisering in de Westerse horeca ontzettend traag. Er wordt hier en daar wel wat geëxperimenteerd, maar niets leidt vooralsnog tot een echte impact.
Samenwerking en Doelstelling
Label Orange en JBS Tech willen hier verandering in brengen door in samenwerking met Van der Valk Hotels als Launching Customer een pasta robot te ontwikkelen. Deze pasta robot kan diverse functies uitvoeren, werkt efficiënter en draait de verspilling van ingrediënten terug.
Wetgeving en Prototype
De horeca staat bekend om hun strenge wetgevingen als het gaat om sociale hygiëne; een robot is hierin geen uitzondering. Middels deze aanvraag zal er een prototype worden gebouwd van de eerste Pasta Robot die geschikt zal zijn voor de moderne Westerse keukens en volledig aan Europese richtlijnen zal voldoen.
Toekomstvisie
Hopelijk kan dit de gehele horecasector in verloop van tijd helpen in een al moeizame markt.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 126.539 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2022 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Orange Rebelspenvoerder
- JBS Tech B.V.
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT R&D Samenwerking
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Robotica voor de horecaHet project ontwikkelt een pasta robot voor de horeca om automatisering te versnellen, personeelstekorten te verlichten en kosten te verlagen. | Mkb-innovati... | € 126.539 | 2022 | Details |
RobotdecoratorKV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie. | Mkb-innovati... | € 145.600 | 2018 | Details |
Smart Joint RobotHet project ontwikkelt een kosteneffectieve, intuïtieve robot voor de tuinbouw, met een innovatieve 3D-geprinte Smart Joint, om personeelstekorten aan te pakken en voedselzekerheid te waarborgen. | Mkb-innovati... | € 164.430 | 2018 | Details |
Robotics Hospitable LogisticsDit project ontwikkelt binnen 2 jaar een robotplatform dat verpleegkundigen ontlast van niet-patiëntgebonden taken, met als doel de zorgkwaliteit te verbeteren en burn-out te verminderen. | Mkb-innovati... | € 199.908 | 2023 | Details |
De rechterhand voor ieder magazijnHet project ontwikkelt een universele vacuümgrijper met draadloze sensoren om de flexibiliteit, veiligheid en efficiëntie van pick-and-place robots in de logistieke sector te verbeteren. | Mkb-innovati... | € 191.100 | 2019 | Details |
Robotica voor de horeca
Het project ontwikkelt een pasta robot voor de horeca om automatisering te versnellen, personeelstekorten te verlichten en kosten te verlagen.
Robotdecorator
KV-Techniek en Bakon ontwikkelen een volledig geautomatiseerde spuitdoseermachine met robottechnologie om efficiëntie te verhogen en productverlies te verminderen in de voedselverwerkingsindustrie.
Smart Joint Robot
Het project ontwikkelt een kosteneffectieve, intuïtieve robot voor de tuinbouw, met een innovatieve 3D-geprinte Smart Joint, om personeelstekorten aan te pakken en voedselzekerheid te waarborgen.
Robotics Hospitable Logistics
Dit project ontwikkelt binnen 2 jaar een robotplatform dat verpleegkundigen ontlast van niet-patiëntgebonden taken, met als doel de zorgkwaliteit te verbeteren en burn-out te verminderen.
De rechterhand voor ieder magazijn
Het project ontwikkelt een universele vacuümgrijper met draadloze sensoren om de flexibiliteit, veiligheid en efficiëntie van pick-and-place robots in de logistieke sector te verbeteren.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
De Robotaria: geautomatiseerd van bestelling plaatsen tot uitserverenRoboflex onderzoekt de haalbaarheid van een autonome foodstand die zonder personeel bestellingen bereidt en serveert. | Mkb-innovati... | € 19.950 | 2024 | Details |
AMIGO Connected HorecaHet project ontwikkelt een AI-gestuurd platform voor horeca om verkoopvoorspellingen te genereren en zo voedselverspilling te verminderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Machine-learning tegen voedselverspilling in de horecaDe Walrus ontwikkelt een softwareprototype dat met machine learning voorspellingen doet om voedselverspilling in de horeca te verminderen en duurzame inkoop te bevorderen. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
AMIGO Connected HorecaHet project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-platform voor horeca om voedselverspilling te verminderen door verkoopvoorspellingen te genereren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek flexibel automatiseren van machinebelading middels slimme technologieRobot ART onderzoekt de haalbaarheid van flexibele automatisering van machinebelading met nieuwe technologie om omsteltijden te verkorten en de sector te ondersteunen bij personeelstekorten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
De Robotaria: geautomatiseerd van bestelling plaatsen tot uitserveren
Roboflex onderzoekt de haalbaarheid van een autonome foodstand die zonder personeel bestellingen bereidt en serveert.
AMIGO Connected Horeca
Het project ontwikkelt een AI-gestuurd platform voor horeca om verkoopvoorspellingen te genereren en zo voedselverspilling te verminderen.
Machine-learning tegen voedselverspilling in de horeca
De Walrus ontwikkelt een softwareprototype dat met machine learning voorspellingen doet om voedselverspilling in de horeca te verminderen en duurzame inkoop te bevorderen.
AMIGO Connected Horeca
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-platform voor horeca om voedselverspilling te verminderen door verkoopvoorspellingen te genereren.
Haalbaarheidsonderzoek flexibel automatiseren van machinebelading middels slimme technologie
Robot ART onderzoekt de haalbaarheid van flexibele automatisering van machinebelading met nieuwe technologie om omsteltijden te verkorten en de sector te ondersteunen bij personeelstekorten.