Vacuüm Cold Brew

Koffiestation Retail B.V. ontwikkelt een duurzame methode voor lang houdbare cold brew espresso, die hoogwaardige smaak behoudt en veelzijdig toepasbaar is in horeca en retail.

Subsidie
€ 20.000
2022

Projectdetails

Inleiding

Koude koffie oftewel ‘Cold brew’ is een koffieproduct wat steeds populairder wordt in de wereld van de specialty coffee.

Probleemstelling

Er zijn verschillende methoden om een cold brew te maken van hoge kwaliteit, maar geen van deze methoden kan een hoogwaardige espresso voortbrengen waarbij de kwaliteit van de koffie voor langer dan een uur wordt behouden.

Doelstelling

Koffiestation Retail B.V. wil een nieuwe duurzame productiemethode ontwikkelen voor hoogwaardige, lang houdbare cold brew espresso waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een Büchnerfilter met een vacuümpomp (evt in combinatie met stikstof).

Verwachtingen

De verwachting is dat met zo’n systeem een hoogwaardig koffieproduct gemaakt kan worden dat meerdere weken tot maanden haar verfijnde smaak behoudt.

Toepassingen

Een dergelijk product is gezond, eerlijk en duurzaam en heeft een veelvoud aan potentiële toepassingen, waaronder:

  • Verkoop in horeca
  • Verkoop in supermarkten
  • Gebruik als hoogwaardig ingrediënt in desserts
  • Gebruik in cocktails

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2022

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Koffiestation Retail B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

De KoffieSafe, duurzame verwerking en conservering van waardevolle inhoudsstoffen

Bakkie Koffie B.V. onderzoekt met ASQA Subsidies B.V. een innovatieve methode voor het inzamelen en conserveren van koffiedik om waardevolle stoffen te behouden en de circulaire economie te bevorderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek digitaal connected en remote aan te sturen B2B koffiezetsysteem

Animo B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een innovatief, digitaal koffiezetsysteem dat op afstand te bedienen en onderhouden is, om te voldoen aan marktvereisten en duurzaamheidseisen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Medicinale paddenstoelenkoffie in een duurzame cup

MyCoffin BV wil een duurzaam merk van Mushroom coffee en composteerbare mycelium koffiecups ontwikkelen voor ouderen, met als doel de haalbaarheid en marktpotentie te beoordelen.

€ 18.240
Mkb-innovati...

Koffievrije koffie - op zoek naar het unieke aroma

Northern Wonder onderzoekt de ontwikkeling van een stabiel aromaprofiel voor koffievervangers om de impact van koffie op ontbossing te verminderen.

€ 20.000
Mkb-innovati...

CaffeInk: haalbaarheid marktonderzoek circulair koffiedik

Het project richt zich op het ontwikkelen van een bioraffinaderij voor het verwerken van koffiedik tot biobased inkt en olie, met als doel een circulaire oplossing voor deze afvalstroom te bieden.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

EIC Accelerator

A biorefinery for upcycling coffee waste into sustainable, healthy, high-value ingredients

Kaffe Bueno aims to upcycle coffee waste into high-value ingredients through a demo biorefinery, targeting 100% valorization and supporting carbon reduction goals by 2030.

€ 2.490.687
Mkb-innovati...

Circulaire koffiedik-hub Noord-Holland

Het project ontwikkelt een circulaire oplossing voor koffiedik als hoogwaardige grondstof, met een efficiënte logistiek en droogproces, om marktinnovatie en duurzame toepassingen te stimuleren.

€ 176.120
Mkb-innovati...

CARE-Coffee

CARE-Coffee ontwikkelt een bioraffinaderij om waardevolle stoffen uit koffiedik te extraheren, ter bevordering van de circulaire economie en vervanging van niet-hernieuwbare producten.

€ 136.150
Mkb-innovati...

Liber Tech; Technologie voor een dubbelgesloten brouwloep

Het project richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige hergebruikmogelijkheden voor slibstromen uit brouwerijen, ter bevordering van een gesloten water- en landbouwkringloop in Nederland.

€ 198.000
Versnelde kl...

Vacuumkoeling bakkerij 't Bakkertje

Bakkerij 't Bakkertje investeert in vacuümkoeling om energieverbruik met 35% te verlagen, de productiviteit te verhogen en de broodkwaliteit te verbeteren.

€ 81.000