Haalbaarheidsstudie voor de ontwikkeling van een proteïne supplement voor bariatrische patiënten
Fit For Me B.V. onderzoekt de haalbaarheid van Clear Protein, een licht watergebaseerd proteïnesupplement voor bariatrische patiënten, om economische, technische en juridische risico's te mitigeren.
Projectdetails
Inleiding
In dit haalbaarheidsproject onderzoekt Fit For Me B.V. de haalbaarheid van de ontwikkeling van Clear Protein.
Doel van het project
Met de Clear Protein wil FitForMe een voedingssupplement ontwikkelen voor patiënten na een bariatrische chirurgische ingreep. Door zulke ingrepen wordt de opnamecapaciteit van een patiënts maag verkleind, waardoor patiënten naast vetafname last hebben van spierafbreuk.
Kenmerken van Clear Protein
Met Clear Protein probeert FitForMe daarom een proteïnesupplement te ontwikkelen dat, in tegenstelling tot huidige alternatieven op de markt, licht is doordat het op basis van water is.
Haalbaarheidsvragen
Omdat er nog meerdere economische, technische en juridische haalbaarheidsvragen bestaan betreffende de ontwikkeling van Clear Protein, wil FitForMe door middel van dit haalbaarheidsproject deze risico’s mitigeren.
Financiële details & Tijdlijn
Financiële details
Subsidiebedrag | € 20.000 |
Tijdlijn
Startdatum | Onbekend |
Einddatum | Onbekend |
Subsidiejaar | 2023 |
Partners & Locaties
Projectpartners
- Fit For Me B.V.penvoerder
Land(en)
Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Haalbaarheidsproject voor de ontwikkeling van een probiotica product voor bariatrische patiëntenFit For Me B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een innovatief probiotica product voor bariatrische patiënten om bij te dragen aan gezondheid en leefstijlverbetering. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsproject voor de ontwikkeling van supplementen voor gastro intestinale kankerpatienten VITAMINEspera Supplements B.V. onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve voedingssupplementen voor kankerpatiënten om bij te dragen aan gezondheid en participatie bij chronische ziekten. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2022 | Details |
Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van alternatieve eiwitten uit microalgen ter bevordering van de gezondheid en het immuunsysteemFUL Foods wil zijn afvalstroom van microalgen valoriseren tot een alternatieve eiwitbron door middel van upcycling en proteïne-extractie, ter bevordering van de circulaire economie en eiwittransitie. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2021 | Details |
Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plantHet project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact. | Mkb-innovati... | € 20.000 | 2020 | Details |
Haalbaarheidsproject voor de ontwikkeling van een probiotica product voor bariatrische patiënten
Fit For Me B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een innovatief probiotica product voor bariatrische patiënten om bij te dragen aan gezondheid en leefstijlverbetering.
Haalbaarheidsproject voor de ontwikkeling van supplementen voor gastro intestinale kankerpatienten VITAMIN
Espera Supplements B.V. onderzoekt de haalbaarheid van innovatieve voedingssupplementen voor kankerpatiënten om bij te dragen aan gezondheid en participatie bij chronische ziekten.
Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een schaalbaar productieproces van duurzame protein bars op basis van insecten.
ROW B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een schaalbaar productieproces voor duurzame insecten-proteïne bars om technische en financiële risico's te evalueren.
Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van alternatieve eiwitten uit microalgen ter bevordering van de gezondheid en het immuunsysteem
FUL Foods wil zijn afvalstroom van microalgen valoriseren tot een alternatieve eiwitbron door middel van upcycling en proteïne-extractie, ter bevordering van de circulaire economie en eiwittransitie.
Haalbaarheid Multi-purpose-eiwit-processing-plant
Het project onderzoekt de haalbaarheid van een duurzame eiwitverwerkingsfabriek voor plantaardige grondstoffen, gericht op het produceren van hoogwaardige eiwitingrediënten met minimale impact.
Vergelijkbare projecten uit andere regelingen
Project | Regeling | Bedrag | Jaar | Actie |
---|---|---|---|---|
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwitDalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid. | Mkb-innovati... | € 113.663 | 2018 | Details |
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGAHet project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren. | Mkb-innovati... | € 348.180 | 2018 | Details |
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige EiwittenHet project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie. | Mkb-innovati... | € 199.098 | 2018 | Details |
Productie van nieuwe vleesvervangers op basis van microbieel eiwit
Dalco Food en BioscienZ ontwikkelen een technologie voor de grootschalige productie van microbiële eiwitten uit groente- en fruitreststromen, gericht op efficiënte vleesvervangers en voedselveiligheid.
CONTINUE TEXTURERING VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS RUNDVLEESANALOGA
Het project "CONTEXT" ontwikkelt een innovatieve technologie voor continue texturering van plantaardige eiwitten tot vleesanaloga, met als doel een breed scala aan vleesvervangers te produceren.
PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten
Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.