Gepersonaliseerd voedsel voor jong en oud

Het project biedt gepersonaliseerde, gezonde maaltijden in een box, afgestemd op klantprofielen en geautomatiseerde productieprocessen.

Subsidie
€ 596.479
2023

Projectdetails

Inleiding

Het doel van dit project is de demonstratie, automatisering en productie van gezonde, gepersonaliseerde bijna kant-en-klaar maaltijden in een box.

Projectpartners en Doelstellingen

De projectpartners willen op basis van informatie over de klant ‘op maat gemaakte’, gezonde maaltijden aanbieden. Daarnaast willen ze het hele proces van bereiden en verpakken van het product automatiseren.

Algoritme en Voedingsprofiel

Met behulp van een te ontwikkelen algoritme wordt een voedingsprofiel van de klant opgesteld. De maaltijden worden hier precies op afgestemd.

Maaltijdbox Inhoud

De persoonlijke maaltijdbox bevat een variatie aan beschikbare vegan of vegetarische producten, gecombineerd met maaltijden met kleine bereidingsstappen en supplementen op basis van duurzame grondstoffen.

Toegankelijkheid van Gezonde Voeding

Op deze manier wil het consortium een gezond voedingspatroon toegankelijker maken voor een grotere doelgroep in Nederland.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 596.479
Totale projectbegroting€ 2.234.421

Tijdlijn

Startdatum1-7-2023
Einddatum31-12-2024
Subsidiejaar2023

Partners & Locaties

Projectpartners

  • Van Marle Beheer B.V.penvoerder
  • Machinefabriek Geurtsen Deventer B.V.
  • Foodiyou B.V.
  • Foodiyou

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen OP Oost (EFRO)

OP Oost - Onderzoek en Innovatie

Artificiële intelligentie voor Reproduceerbare Analyse van Tumorgroei

Het project ontwikkelt AI-software voor betrouwbare tumorweefselanalyse, gericht op CE-certificering voor de Europese markt.

€ 373.158
OP Oost - Onderzoek en Innovatie

Novel humidifier prototype development

Dit project ontwikkelt een innovatief bevochtigingssysteem voor beademingsapparatuur om luchtvochtigheid en temperatuur nauwkeurig te regelen.

€ 447.699
OP Oost - Onderzoek en Innovatie

FABAFOOD

FABAFOOD ontwikkelt een nieuw veldbonenras voor duurzame eiwitproductie voor menselijke consumptie in het Nederlandse klimaat.

€ 406.113
OP Oost - Onderzoek en Innovatie

BRAINS

Het project ontwikkelt een data learning platform voor autonome procesoptimalisatie in de maakindustrie met kunstmatige intelligentie.

€ 446.619

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

MIT Haalbaarheid

Haalbaarheidsonderzoek schaalbaar maaltijdserviceplatform

Initium Holding B.V. ontwikkelt een maaltijdservice softwareplatform om zowel restaurants als thuiskoks te verbinden voor de verkoop van warme maaltijden, gericht op onderscheidend vermogen in de competitieve markt.

€ 20.000
MIT Haalbaarheid

Haalbaarheidsonderzoek ProEat

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van een AI-gebaseerde app die gepersonaliseerde voedingsadviezen biedt om stofwisselingsstoornissen te voorkomen en een gezondere levensstijl te bevorderen.

€ 20.000
MIT Haalbaarheid

De easy-oven: Professionele kwaliteit voeding voor ouderen in de extramurale zorg

Dit project ontwikkelt een slimme oven voor (demente) ouderen om zelfstandig gezonde maaltijden te bereiden, waardoor zelfredzaamheid en voedselveiligheid worden vergroot.

€ 20.000
MIT R&D Samenwerking

PuRE: een nieuwe generatie PlantaaRdige Eiwitten

Het project ontwikkelt nieuwe plantaardige eiwitproducten op basis van bonen en quinoa, gericht op verbeterde voedingswaarde en smaak, met consumentenbetrokkenheid voor optimale acceptatie.

€ 199.098