VITAALG

Het project onderzoekt de haalbaarheid van het aanpassen van het vitamineprofiel van Chlorella Pyrenoidosa voor een natuurlijk product met gegarandeerde vitaminen.

Subsidie
€ 20.000
2020

Projectdetails

Inleiding

Het project beoogt een haalbaarheidsstudie om te achterhalen of het technologisch en economisch haalbaar is om het huidige vitamineprofiel van de Chlorella Pyrenoidosa te wijzigen/verhogen, waardoor een natuurlijk product ontstaat met een gegarandeerde hoeveelheid vooraf bepaalde vitamines.

Nutritionele Waarde

De nutritionele waarde van microalgen wordt, zoals bij alle planten, bepaald door omgevingsomstandigheden en voeding.

Doelstellingen

Via deze natuurlijke mechanismen zouden we in staat kunnen zijn om vooraf bepaalde vitamines in de microalg te krijgen.

Financiële details & Tijdlijn

Financiële details

Subsidiebedrag€ 20.000

Tijdlijn

StartdatumOnbekend
EinddatumOnbekend
Subsidiejaar2020

Partners & Locaties

Projectpartners

  • DUPLACO B.V.penvoerder

Land(en)

Netherlands

Vergelijkbare projecten binnen MIT Haalbaarheid

Mkb-innovati...

High-end, eiwitrijk product op basis van algen die worden geproduceerd door middel van de opslag van C02-reststromen.

Dit project onderzoekt de haalbaarheid van grootschalige algenproductie voor gezonde voedingsmiddelen, met als doel een gedetailleerd procesontwerp en optimalisatie van het businessmodel.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsonderzoek indoor productie van algen op basis van industriële symbiose

Het project onderzoekt de haalbaarheid van efficiënte indoor cultuursystemen voor het produceren van natuurlijke pigmenten en andere waardevolle stoffen uit algen voor de voedingsmiddelenindustrie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Technisch nieuw verrijkingsproduct

Het project onderzoekt de technische en economische haalbaarheid van ultrafijn verrijkingsvoer uit algenbiomassa, met focus op kansen, risico's en benodigde middelen voor ontwikkeling.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Spirulina als biologisch feed additief

Kelstein Algen B.V. onderzoekt de haalbaarheid van een kosteneffectief spirulina feed additief voor vee om gezondheid en melkproductie te verbeteren, met oog op stikstofreductie.

€ 20.000
Mkb-innovati...

Haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van alternatieve eiwitten uit microalgen ter bevordering van de gezondheid en het immuunsysteem

FUL Foods wil zijn afvalstroom van microalgen valoriseren tot een alternatieve eiwitbron door middel van upcycling en proteïne-extractie, ter bevordering van de circulaire economie en eiwittransitie.

€ 20.000

Vergelijkbare projecten uit andere regelingen

Mkb-innovati...

VEGA Volcontinue En Grootschalige Algenteelt

Het project ontwikkelt een flexibele indoor teelttechnologie voor micro-algen met kunstlicht, gericht op commerciële productie en waardevolle pigmenten voor voedsel en cosmetica.

€ 199.700
Mkb-innovati...

Natural Orange, Made in Holland!

Het project demonstreert de commerciële teelt van de micro-alg Dunaliella Salina in een energie-efficiënt indoor systeem voor de productie van hoogwaardig natuurlijk ß-caroteen in Nederland.

€ 169.491
Mkb-innovati...

Microalgen in Balans: Ontwikkeling van een Galdieria cultivatiesysteem op basis van mixotrofie

Het project richt zich op het ontwikkelen van een mixotrofie module voor algenkweek om de productiviteit te verhogen en kosten te verlagen, waardoor algen aantrekkelijker worden voor de voedingsindustrie.

€ 199.407
Mkb-innovati...

GOETT: Grootschalige Grond Ongebonden Eiwit Teelt voor meervoudige toepassingen

Het consortium ontwikkelt een duurzame, circulaire teelttechnologie voor micro-algen (Spirulina) in gesloten systemen, gericht op humane toepassingen en het hergebruik van mineraalrijke reststromen.

€ 194.900
Mkb-innovati...

Ontwikkeling prototype productie process voor de productie van omega 3 vetzuren uit algen

Het project richt zich op het ontwikkelen van een schaalbaar businessmodel en technologie voor grootschalige algenproductie door glastuinbouwbedrijven, met als doel de voedingsmiddelenindustrie te betreden.

€ 247.841